Sandvik og Thorvik gikk godt på sine etapper og sendte Moseby ut i tet på siste etappe. Han økte forspranget på 17 sekunder ned til Byåsen og sikret seieren med god margin.

– Dette kjennes veldig godt ut. Vi fikk dobbelt sølv i fjor. Da jentene tok gull i år, måtte vi gutta gjøre det samme. Gøy! sa Moseby til NTB.

– Vi var litt favoritter på forhånd basert på startlistene. Det var artig å gå i tet. Jeg fikk så stort forsprang av David og Edvard at det var en veldig enkel jobb for meg i dag, fortsatte han.

Historisk seier

Heming ved Harald Astrup Arnesen, Alvar Johannes Alev og Simen Myhre ble nummer to. Myhre er fra Korsvoll og har tidligere representert Koll.

Mjøsskis Mats Opsal, Jonas Vika og Håvard Hovde tok tredjeplassen.

Kjelsås ble nummer to i fjor og slo dermed tilbake med seier. Tidligere søndag vant Kjelsås kvinnestafetten.

Dermed ble det en virkelig jubeldag. Aldri tidligere har Kjelsås vunnet herrestafetten i NM, opplyser klubben.

Ingen ny Lyn-triumf

Lyn hadde foran søndagens renn vunnet alle de tre siste stafettene, men på Gjøvik havnet de tidlig bakpå og greide ikke hente det inn og endte på 9.-plass.

Magnus Nikolai Sedeniussen, Hans Christer Holund og Johan Tjelle gikk for Oslo-klubben. De manglet Simen Hegstad Krüger, som sto over NM med sykdom.

Sprengkulde

Stafett-tidene måtte flyttes på som følge av kulden. Opprinnelig skulle dagen på Gjøvik starte klokken 9, men først klokken 11 gikk startskuddet med kvinnenes stafett. Herrestafetten ble flyttet fra 9 til 13.30.

Stafetten skulle egentlig gå både i klassisk og fri, men lørdag gjorde arrangøren om på løypekartet og bestemte deretter at alle etapper skulle gås i klassisk.

NM-løperne fikk ikke gått fellesstart med skibytte lørdag som følge av for lave temperaturer.

(©NTB)