GREFSEN STADION: Mandag åpnes stadionportene til årets andre bydelsderby.

Først ut var Skeid mot Lyn på Skeids hjemmebane Nordre Åsen. Det endte målløst og med poengdeling. Men supporterne møtte mannsterkt opp, både fra Skeidoksene og Bastionen. Det ble en folkefest på tribunen, selv om det som skjedde på banen ikke kunne sies å være det samme.

13 Kjelsås-mål

Men der både Skeid og Lyn foreløpig står uten seire denne sesongen, har Kjelsås vunnet tre av fem kamper. Flere av dem med avskrekkende målforskjell. Kjelsås har scoret 13 mål på fem kamper. Skeid har scoret fem.

– Kjelsås har vært bra, og særlig på Grefsen stadion. Det er ikke som å møte Harstad eller Ullern, som spiller ok, sa Kjell Sverre Hansen Wold, etter at Skeid landet på sin fjerde uavgjort, 15. mai mot Harstad.

– Vi har kommet altfor dårlig i gang denne sesongen poengmessig. Fire poeng etter fem kamper er helt forferdelig. En avgjørende faktor er å få nøkkelspillere på banen. Så langt har vi ikke spilt med det laget vi skal. Vi har måtte rullere på plaser, noe som har gjort oss vesentlig svakere. Når vi ikke klarer å ta mer poeng blir det selvfølgelig også en stressfaktor. Vi må få alle spillerne på beina, og vi må ta poeng, sier Hansen Wold.

LES OGSÅ: Vålerenga senket Lyn med hattrick. Også et par mål til

Kampen om regionen

Skeid kan trolig ikke vente seg noen vennlig mottakelse fra naboen fire trikkestopp opp fra Nordre Åsen.

– Vi skal gå knallhardt ut, og vise hvem som eier regionen! Mandag skal vi være skikkelig preppa for kamp. Vi gleder oss masse, har Kjelsås-kaptein Espen Frøystveit tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Før sjette serierunde ligger Kjelsås på sjetteplass i 2. divisjon, avdeling 1, med ni poeng. Skeid ligger på niendeplass med fire poeng. Slik har lagene spilt:

Overbevisende Kjelsås-seiere

Kjelsås gikk på en smell borte i 1. serierunde mot KFUM, laget som nå ligger ubeseiret på tabelltoppen. De blå justerte seg raskt, og svarte allerede uka etter mot Mjølner, med å score tre mål før det var gått 20 minutter. Kampen endte 6-0. I tredje runde holdt det med én scoring mot Tromsdalen for Kjelsås for å sikre sin andre seier. Hjemme mot Finnsnes uka etter gikk Kjelsås på et surt 2-4-tap, før de igjen kunne feire 16. mai med 0-4 borte mot Ullern.

Bare nesten for Skeid

I sin første seriekamp, hjemme mot Stabæk, hadde Skeid en komfortabel 3-1-ledelse fram til det var 11 minutter igjen å spille. Da raknet det, og kampen endte uavgjort. I andre serierunde tapte Skeid 4-0 på bortebane mot Finnsnes, og i tredje runde forble det målløst i bydelsderbyet mot Lyn. I fjerde runde spilte Skeid 2-2 mot Ullern, mens det heller ikke ble mer enn uavgjort i en målløs kamp mot Harstad på Nordre Åsen 15. mai.

LES OGSÅ: Skeid-spalten: «Til tider vil man spasere ut på banen og filleriste spillere»

Kjelsås med statistikken på sin side

Sist lagene møttes var til en treningskamp 7. mars. Det ble en kamp med høy temperatur som endte 2-1 i Skeids favør. Men i seriesammenheng har Kjelsås vist seg sterkest.

Forrige seriekamp mellom de to gikk på Nordre Åsen 16. august 2014, og endte med 0-1-seier til Kjelsås (Se høydepunkter fra kampen på youtube). Sesongens første oppgjør gikk da som nå på Grefsen stadion, 3. mai, og også da var det Kjelsås som stakk av med seieren 3-1.

Også i 2012 spilte de to lagene i samme avdeling. 6. oktober 2012 vant Kjelsås 2-1 på Grefsen stadion. I det første møtet den sesongen, 24. juni, slo Kjelsås Skeid 0-1 på Nordre Åsen.

NY SUPPORTERSPALTE FOR KJELSÅS! «På Kjelsås snakker vi om sjela. Vi har lovende unggutter og lokal tilhørighet»

[/url]LES OGSÅ:
* Obos kjøper tomt – Vil bygge 1000 nye boliger her
* Brandsdal er ute etter Anders Gløersen
* Her gjør de noe for å sikre skoleveiene som aldri har blitt gjort før
* Les også: Kutter 1600 beboere i nye Frysjabyen
* Les også: Fra Jane Fonda til å trekke gamle bildekk opp slalombakken!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
[/url]