KJELSÅS/BEKKELAGET: – Kan ikke huske at alle ville ha en bit av oss i 1984, men artig å se at campingvogn-konseptet dukker opp igjen. En ting skal vi ha, vi hadde fetere trekkvogn, skriver Jon Iver Bakken på Facebook, etter å ha lest om campingrussen i Nordre Aker Budstikke.

[img28321RF]
Her er russevogna anno 2016 på vei til Landstreff på Lillehammer sist helg. Foto: Privat

LES OM DEN HER: Alle vil ha en bit av campingrussen fra Kjelsås

«Shisha Lounge 2016»

De tre kjendisrussegutta med campignvogn som Bakken refererer til, er guttene fra Kuben videregående skole. Theodor René Carlsen, Jens Caspar Hagesæther Scheel og Sebastian Tangen Olsen med russecamingvognen «Shisha Lounge 2016».

Kongene av parkeringsplassen

– Vi var egentlig på en buss, men det var så mye styr med salg av dopapir og sånn, sa Theodor da vi møtte dem første gang.

Campingvogna fra 1978 ble kjøpt nærmest på impuls, for 3000 kroner. De har «pimpa» den opp selv, og den framstår nå som en skikkelig festvogn, med lounge, bar, og til og med tappekran som ble montert etter det første Tryvannstreffet.

Campinggutta ble også trykket på papir i Aftenposten 9. mai. (Faksimile, Aftenposten)

[img28320RS]

– Det er en liten protest mot «russeindustrien», og det monopolet et par store russeselskaper med felles eiere har. Det eneste vi har kjøpt av dem er buksene. Det angrer jeg litt på nå, sa Theodor til Nordre Aker Budstikke i april.

Holtet

Jon Iver forteller at de var syv campingruss tilbake til 84-russen, fra Bekkelaget.

– Det var Holtet-russen 1984. Vi var syv stykker, og fartet rundt mest i Oslo og omegn, sier han.

– Vi kjøpte vogna av en eldre herremann som sa vi måtte stelle pent med den. I tillegg til Land Rover, en 58 modell, den gikk overalt. Blant annet opp bakveiene til Tryvann, forteller 84-russen, som bor på Kjelsås i dag.

LES OGSÅ: Også Brinkmanship-bussen fra Kjelsås fikk stor oppmerksomhet i riksmediene etter at Nordre Aker Budstikke omtalte deres lavbudsjett-russebuss

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!