NYDALEN: Rektor ved Nydalen videregående skole, Linn-Siri Jensen, forteller at dette er et prosjekt i regi av og med elever på linja: Service og samferdsel.

– Kaffebønna skal bidra til praktisk undervisning, og elevene skal lære mer om blant annet bestilling, service og budsjett, slik at flere av lærerplanmålene dekkes gjennom denne praktiske undervisningen og læringen, forteller Jensen.

Den vanlige skolekantinen vil holde åpent som tidligere. Kaffebønna holder åpent i skoletiden:

– Både elever og lærere har vært på barristakurs, flere typer kaffe selges i Kaffebønna. Elevene selger også brødskiver med enkelt pålegg, og det er rimelige priser, frister rektoren.

Hva med en Americano til 15 kroner?


Butikk

I tillegg skal det om kort tid også være en butikk oppe og gå i skolebygget. Der skal det selges skolegensere og andre ting som elevene lager, blant annet på linja: Tilrettelagt opplæring. Det vil også bli arrangert et julemarked.


Overskudd til veldedig formål

– Alle kan komme innom her og kjøpe en kaffe, eller noe i butikken. Å være med å drifte en kaffesjappe eller en butikk gjør at elevene får være med på mange praktiske øvelser. Elevene rullerer på å jobbe i både kaffesjappa og i butikken, og de får vurderinger underveis. Eventuelt overskudd går til Deaf Aid i Kenya.

Rektoren bedyrer også at elevene er glade i kaffe. Har hun selv smakt på kaffen?

– He, he, nei ikke ennå. Men jeg har varslet min ankomst, snarest mulig.


Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke