NORDRE AKER: 25-åringen understreker at det er med tungt hjerte han flytter fra bydelen han gledet seg stort over å bli en del av i fjor høst.

LES OGSÅ: Jørgen Foss har forlatt Sagene, og satt seg sitt livs mål

– Jeg måtte gå mange runder med meg selv. Jeg har blitt veldig glad i Nordre Aker, og de fantastiske menneskene her, sier Foss.

Blir stoppet på gata

Mange har tatt oppfordringen han kom med i et intervju med Nordre Aker Budstikke i vinter, der han ba folk om å snakke med ham – invitere ham ut til kulturlivet og det frivillige, og ellers stoppe ham og ta opp ting de lurer på eller brenner for.

– Det er sånn vi som politikere best kan gjøre en forskjell, sa Foss den gangen.

– Jeg har hatt mange fine opplevelser, og folk har stoppet meg på gata for å prate, sier han nå.

Hadde ikke råd til å si nei

Grunnen til at han nå flytter fra Nydalen er at han har fått en ny lelighet på Sagene.

– I dag bor jeg på 22 kvadratmeter, og må nærmest ut for å tenke. Som ung boligkjøper fikk jeg en mulighet til å komme inn på boligmarkedet, som jeg ikke kunne si nei til.

LES OGSÅ: Jente-homeparty med stortingsrepresentanten fra Høyre

Nye navn på lista

Dermed blir det noen omrokkeringer på Arbeiderpartiets bydelsliste i Nordre Aker. Foss, som stod på sjetteplass på Arbeiderpartiets bydelsutvalgsliste, erstattes med forfatter og tidligere sjefredaktør i NTB, Thor Vikvsveen. Lenger ned på listen, på 12. plass, har Faruk Sabanovic flyttet ut av bydelen og erstattes av Jan Aaboen fra Kjelsås Ap-lag.

På grunn av noen endringer på Sagene Arbeiderpartis bydelsliste, vil Jørgen Foss få plass på denne. Det er likevel bystyret Foss sikter seg inn mot.

– Og da trenger jeg personstemmer for å komme inn. Får jeg plass lover jeg å være Nordre Akers representant også, og en talsmann for bydelen. Jeg blir for eksempel fortsatt sittende som leder av Grefsen Arbeiderpartilag, og så jobber jeg i bydelen (som daglig leder i Norges Handikapforbund Oslo, har Foss kontor på Kringsjå, journ. anm,).

LES OGSÅ: Arbeiderpartiets ordførerkandidat lover å bygge opp igjen Bråtenalleen barnehage etter brannen

Kun ett Nordre Aker-navn til bystyret

Med Foss ute av bydelen er nå Bente M. Larsen, toppkandidat til bydelsutvalget og Arbeiderpartiets BU-lederkandidat, den eneste på Oslo Arbeiderpartis bystyreliste med adresse i Nordre Aker.

– Jeg står på 28. plass, og det betyr at jeg må drive aktiv valgkamp, for jeg vil inn i bystyret. Jeg har interesse, lyst og tid, og ønsker å jobbe med både by- og bydelspolitikk, sier Larsen, som lover å sette Nordre Aker «på kartet i bystyret» dersom hun velges inn.

– Etter å ha vært med i bydelspolitikken de siste åtte årene, de fire siste årene som leder av kultur- og oppvekstkomiteen, så vet jeg en del om hva folk i bydelen vår er opptatt av. Jeg ønsker at bydelens synspunkter skal veie tungt når bystyret tar beslutninger som gjelder bydelen, sier Larsen.

LES OGSÅ:
* KrF-Hareide hjemme på Grefsen: – Forholdet mellom KrF og Frp, og meg og Sandberg, blir aldri det samme
* Hva skjer hvis du gir blaffen i båndtvangen?
* Slik har Nydalen preget London

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!