Det er 18. og 19. august at Langs Akerselva braker løs for andre gang. I fjor var navn som Gundelach og Daniel Norgren de store trekkplastrene for festivalen, som blant annet arrangeres av Grefsen-ildsjel Roar Smelhus.

Denne gang er det bergenserne i John Olav Nilsen og Nordsjøen som står i størst skrift.

Gatepop-gruppen slapp sitt nyeste album i 2020, til strålende kritikk fra blant annet Aftenposten, og nå er Bergens store popsønn klar for en tur innom Nordre Aker.

Videre på plakaten er navn som kanadiske Ghost Woman, norske Ora the Molecule, albumaktuelle Thea & The Wild og danske M.Byrd.

Mange flere navn skal etter hvert kunngjøres, ifølge festivalen.

– I sommer merket vi at vår drøm faktisk er gjennomførbar og reell - vår drøm om å bygge en festival langs hele Akerselva. I år skal vi beholde samme arena, og bli eksperter på den, sier arrangørene i en pressemelding.

Men i 2024 skal de også mer enn doble kapasiteten, skriver de. Nye områder langs elva vil også tas i bruk.

– Farten på utviklingen er det våre eksisterende og nye samarbeidspartnere som er med på å sette. Vår festival skal på ulike måter bidra i det grønne skifte, og akkurat som Akerselva beveger seg, skal vi skape en bevegelse som gjenspeiler Oslos bærekraftige utvikling, år for år.

Les også

Se bildene: Den første utgaven av Nydalen-festivalen er i gang!