I 07-tiden onsdag opplyser operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo-politiet at det er gjort funn av en skadet person utendørs i området Frysja.

– Politi og ambulanse er på stedet. Uavklart skadeomfang og hendelsesforløp, skriver han.

Politiet har sperret av området på om lag 100 meter langs Maridalsveien, ved Skibakketrappa i skråningen mellom Maridalsveien og Akerselva.

Personen er kjørt til sykehus for behandling.

– Han er alvorlig skadet. Vi har pr nå ikke ytterligere detaljer på hendelsesforløpet. Vi jobber fortsatt på stedet med tekniske undersøkelser. Har du opplysninger i saken, ta kontakt med politiet, skriver han.

Sykler du til eller fra jobb langs Akerselva? Som følge av hendelsen eva det helt stengt:

Personen skal ha blitt funnet med synlige ytre skader ved Akerselva av joggere, og politiet ble varslet klokka 05.48, opplyser innsatsleder Anders Rønning på stedet.

Ambulanse skal raskt ha kommet til området og startet livreddende tiltak.

Politiet har ikke snakket med mannen og jobber med å klarlegge identiteten hans, melder NTB.

Ifølge innsatsleder Rønning anser de funnstedet som åstedet, og jobber teknisk og taktisk, blant annet går de nå gjennom video i området og avhører vitner.

Det er usikkert om det dreier seg om en ulykke, om det er selvpåført skade eller vold, ifølge Rønning.

Han vil ikke si noe om hvordan åstedet ellers ser ut, eller om det er gjort interessante funn, men politiet har flere hypoteser, sier han.

Onsdag morgen ble det gjort funn av en mann med synlige, alvorlige skader ved turveien ved Akerselva.


Politiet melder like før klokken 9.30 at de har avklart id på den skadde mannen og pårørende er varslet. Han er til behandling på sykehus og følges opp videre der.