ULLEVÅL/SOGNSVANN: Og du kan bli med i løpet «Girls Night Out», som er både for nybegynnere og erfarne løpere. Så langt er 220 påmeldt.

Arrangementet har til hensikt å fremme trygghet og den gode løpsfølelsen selv når det er mørkt ute. Sist onsdag samlet Girls Night Out 130 løpeglade damer i mørket i Trondheim.

– Løp mer i skogen, selv i mørket

Torsdag 27. oktober er det Oslos tur. Deltakelsen er gratis, og det vil bli et spektakulært skue når så mange kommer løpende med hodelykt samtidig, lover arrangøren.

– Vi ønsker å oppfordre kvinner til å løpe ute i skogen, selv når det er mørkt. Men vi vet at mange opplever det som utrygt. Derfor lanserer vi Girls Night Out hvor man kan få den gode opplevelsen og løpe sammen med andre under trygge omstendigheter, sier Sara Skarabot Pedersen fra Runner's World Norge, som sammen med Silva og Löplabbet står bak løpet.

LES OGSÅ: Derfor fnyser psykologen av pulsklokke

Åpnes av norgesmester i orientering

Til Girls Night Out kommer Anne Margrethe Hausken Nordberg for å holde et kort foredrag i forkant av løpeturen.

Hausken Nordberg, som er orienteringsøper i Nydalens Skiklub, har en lang merittliste og massevis av medaljer fra VM, EM og verdenscupen i orientering. Senest i helgen tok Anne Margrethe NM-gull i Fredrikstad.

KOMMENTAR: Jeg skal løpe, men ikke spør meg om tida!

Seks kilometer

Hun er vant til å ferdes i terrenget på kveldstid, og oppfordrer jenter som kvier seg for å løpe i mørket til å tenke rasjonelt.

– Kanskje er man redd for å møte farlige mennesker eller dyr? Farlige mennesker er det flere av på byen enn i skogen på kveldstid. Farlige dyr har vi ikke så mange av i Norge, og selv jeg som løper orientering på heltid møter svært sjelden på noen av disse, sier hun.

Foredraget starter på Ullevaal Stadion (Löplabbet), klokken 18. Deretter tar alle deltakerne t-banen fra Ullevål til Sognsvann, hvor de løper en seks kilometer lang løype i skogen på sti og grusvei ned igjen til Ullevaal stadion. Arrangementer varer til klokken 20, og påmelding er på Runner's Worlds nettsider.

LES OGSÅ:
* På dette området er det ikke så lett å finne tilbake til kvinnene. Her er årsaken til det
* Lavterskelløpet med eget øltelt ble en folkefest i Nydalen
* Hundre år siden Harry Lagert – mannen som ga navn til Harry Lagerts Nattcup – ble født

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!