KORSVOLL: Tidligere denne måneden har Nordre Aker Budstikke omtalt Korsvoll Fotball, som sendte flere enn 100 jentespillere til store Dana Cup i Hjøring.

Korsvoll fotball sitt jentelag i femtenårsklassen, som også har markert seg i interkrets-serien, har kommet helt til finalen i A-sluttspillet i Dana-cup.

– Laget som til vanlig spiller i den regionale serien på Østlandet, har bare sluppet inn ett mål på sine seks kamper til nå i turneringa. I semifinalen fredag ettermiddag blei det 2-0 seier mot et topplag fra Mexico. Nå venter det polske laget AP lotos Gdansk i finalen 12.45 på lørdag, oppsummerer Aslak Sira Myhre, styreleder i Korsvoll Fotball, og på plass på slettene i Hjøring.

Korsvolljentene har skåra 22 mål til nå i turneringa. Sira Myhre forteller at den hardeste kampen sto kanskje mot hjemmefavoritten Fortuna Hjørring i kvartfinalen, som til slutt blei beseire 1-0;

– Dette er første gang et lag fra Korsvoll spiller finale i A-sluttspillet i Dana cup. Korsvoll er også største klubb på jentesida i denne turneringa. Vi er utrolig stolte av alle spillerne vi har hatt med i turneringa gutter og jenter i alle aldre!

Sira Myhre fortsetter:

– Vi har spilt tilsammen 42 kamper i sola her i Danmark, og sammen med bading, disko og fellesskapet med tusenvis av andre fotballspillere skaper vi opplevelser for livet både med seire og tap. Men vi er sjølsagt ekstra stolte av det 07 jentene har fått til. Det er historisk for klubben vår. Dette skjer samtidig som Korsvolljenta Kamilla Melgård herjer for Lyn i toppserien. Å klare å være store, breie og gode på jentesida samtidig har vært et mål for klubben vår de siste åra. Vi lykkes ikke alltid, men dette viser at vi er på rett vei, avslutter en opprømt Sira Myhre.

All mulig lykke til til Korsvoll-jentene i finalen i morgen!

Her kan du se livestream fra Dana Cup.