ULLEVÅL: For første gang deltok 10-år gamle Sara Lund Iskov fra Ullevål for kort tid siden i en internasjonal ballettkonkurranse, i Athen i Hellas. Den internasjonale konkurransen heter «Indance», og har i år 15 års jubileum.

Det gikk veldig bra, Sara kom på andre plass på begge de klassiske variasjonene sine i Athen - Doll’s variation fra Coppelia og Ondine fra La Fille Mal Gardee - og tredje plass på begge de moderne dansene, Home av og What av Siv Stormo-Gaustad.

Satset

Det er bare ett og et halvt år siden Sara virkelig satset på ballett.

– Hun har trent iherdig og målrettet siden da. Selv om hun er veldig ung, så har utviklingen kommet raskt, hun trener seks dager i uken med russisk ballettekspertise. Sara stråler virkelig på scenen, og viser at hun elsker å danse, sier Siri Johansen ved Den norske Ballettskole - DNBS.

Sara selv ble en smule overrasket over de gode resultatene i første konkurranse.

Overrasket

– Ja jeg hadde ikke forventet å komme så langt opp på resultatlisten. Selv om jeg har danset ballett i noen år nå, så er det jo ikke lenge siden jeg virkelig bestemte meg for å satse, sier det unge ballettalentet fra Ullevål.

Som trives veldig godt ved DNBS.

– Der har jeg også flere venninner, det er også en venninne av meg som danser der, som også går ved Ullevål skole. Jeg har helt «falt» for ballett, det er så veldig gøy å holde på med. Det blir trening flere timer hver dag hele uken, bortsett fra lørdag. Da er det hviledag, forteller Sara.

Vanskelig er bra

Som nevnt danser hun både moderne og klassisk.

– Jeg liker veldig godt begge deler, men det jeg kanskje liker ekstra godt med klassisk, er at alt må være strammere, og med bevegelser som kanskje er litt mer vanskelige. Fint med utfordringer, og jeg liker godt å trene og trene til alt sitter som det skal, sier hun.

Inspirerende

Sara fortsetter:

– Det er veldig inspirerende for meg å delta og gjøre det så bra, det betyr jo i hvert fall at all treningen gir resultater. Selve konkurransen var litt småskummel i starten, men det ble helt fint etter en liten stund, sier hun.

Siri forteller at Sara - sammen med flere andre elever ved DNBS - også fikk scholarship til annen konkurranse i Køln, fordi de utmerket seg underveis i arrangementet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:
* Ny kafé: Gladnyhet til deg som liker kaffe, kortreist mat og retromøbler
* Seks svensker i gummibåt på fisketur i Oslos drikkevann

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!