Årets festival er den tredje i rekken. Det første året stilte vi spørsmål om hvem arbeideren var i dag? I fjor fokuserte vi på samhold og streik. I år er tema ressurser - både menneskelige og naturressurser. For ikke å si utarmingen av disse.

Vi har satt sammen et program bestående av et knippe opplesninger og en panelsamtale. Det kommer poeter, filosofer, sakprosaforfattere og skjønnlitterære forfattere - både debutanter og godt etablerte. Fellesnevneren er at alle skriver om ressurser på ett eller annet vis.

Variert program

18:30 Dørene åpner

19:00 Appell - Kristina Quintano

19:15 Opplesning - Naturressurser: Sofie Isager Ahl, Vidar Sundstøl og Sigurd Hverven

20:00 Samtale - Utarming av ressurser: Lena Lindgren, Vidar Sundstøl, Espen Stueland. Ordstyrer: Bår Stenvik

21:00 Opplesning - menneskelige ressurser: Lena Lindgren, Espen Stueland og Lina Breidablikk.

Følger opp dagen etterpå

Arrangementet er gratis og uten påmelding.

Kveldens program foregår i bibliotekets underetasje, og det vil bli solgt forfriskninger.

Akerselva litteraturfestival er et samarbeid mellom tre filialer som ligger langs Akerselva - Deichman Nydalen, Deichman Torshov og Deichman Grünerløkka. Hvert lokalbibliotek har sin kveld. I tillegg er det arrangement i Sagene kirke.

Lørdag 16. september klokken 12.00 er det historisk vandring langs elva. Dette er et samarbeid med Arbeidermuseet og den eminente Gro Røde. Turen starter på nedsiden av Vaterland bru og går opp til trehusbebyggelsen Ny York på Grünerløkka. Det blir kulturelle innslag på ferden.

Se Deichmans nettsider for fullt program.

Festivalen er finansiert av Deichman, Fritt Ord, Bydel Sagene og Kulturrådet.