OSLO: I fjor fortalte lokalavisa om ballettgründerne fra Grefsen, søstrene Irene Aarset Jansson og Siri Aarset Johansen, som drifter Den Norske Ballettskole.

Skolen startet med kurs på Maridalen skole, så videre i barndomshjemmet på Grefsen, samtidig med kurs ved skolefritidsordningene ved Disen skole, Kjelsås skole og Årvoll skole. Så flyttet skolen etterhvert inn i større nye lokaler ved Carl Berner og fortsatte med kurs rundt omkring i Oslo og Bærum.

Skolen har mange forskjellige dansekurs i forskjellige lokaler rundt omkring, også i Nordre Aker, på blant annet på Grefsen, Kjelsås, Korsvoll, Disen, Berg og Ullevål. Klassisk ballett, men også moderne ballett, breakdance, funkjazz og ikke minst musikal, teater og sang.

For noen år siden overtok også søstrene teaterdriften ved Cap a pied, som holdt til på Grefsen.

Ballettgründerne fra Grefsen

Ballet i vakre Valdres

Nå skal ballettskolen for andre gang arrangere Valdres sommerballett, og inviterer til intensiv ballettrening som ender opp i en danseforestilling i Fagernes kulturhus.

– I perioden 23.-30. juni inviterer vi til intensiv ballettrening for unge talenter med topp internasjonale pedagoger, internasjonale stjernedansere. Det settes også opp ballett gallaforestillinger i vakre Valdres, forteller daglig leder ved ballettskolen, Irene Aarset Jansson.

I tillegg til at Valdres sommerballett arrangeres i samarbeid med Valdres sommersymfoni, Talent Norge, Sparebankstiftelsen, Oppland fylkeskommune, IKYA meditasjon, og To The Pointe Balletproductions.

Søknadsfristen er 1. februar.

– Dette blir en flott erfaring, også for de av våre elever som skal delta i forskjellige ballettkonkurranser, i juli, i International dance competition, i Hellas. I fjor gjorde mange av DNBS-elevene det sterkt i denne konkurransen, med både første, andre, og tredjeplass i kategorien ballett og neoklassisk. Det er vi utrolig stolte over, sier Irene.

Ikke minst var Kristine Moe med i Valdres Sommerballett 2017. Nordre Aker Budstikke har tidligere fortalt om ungjenta fra Disen, som valgte utradisjonell videre vei etter ungdomsskolen. Hun satset alt på dansen, og jobber nå som profesjonell ballettdanser i St Petersburg.

– Hun har allerede danset i Svanesjøen, Giselle, Laurencia, Corsaire, Askepott, Don Quixotte, La Sylphide, kan Irene legge til om den tidligere eleven ved DNBS.

Disenjenta (17) har fått jobb som ballerina - i Russland

Irene forteller også at Den Norske Ballettskole holder audition i uke fire - bare å ta kontakt, oppfordres det.

Men skolen driver med mye er enn ballett.

Uken etter, i uke fem, er det audition i breakdance med showgruppa Element Soul Crew.

LES OGSÅ:

* Den natten Louis Armstrong kjørte i kanefart til Ullevålseter, og ble der utover i de små timer...
* Boligutvikler mener at kommunen kupper tomt til skoleformål
* Slik blir verdens mest miljøvennlige sykehjem, på Tåsen
* Idioti går i arv!