Du må nemlig være student.

Det er også omtrent den enste regelen under Studentsamskipnaden SiOs gjenbruksfestival på Kringsjå studentby, i samarbeid med Framtiden i våre hender Oslo studentlag lørdag 13. august og søndag 14 .august – som er forbeholdt de om lag 70.000 studentene i Oslo.

Under årets festival – der bærekraft står i fokus – gis det bort møbler, kjøkkenutstyr, spill, bøker, sportsutstyr og mye annet til studentene under festivalen , melder SiO i en pressemelding.

– Vi er opptatt av å bidra til bærekraftig studentliv, og derfor er vi svært glade over å ha fått hjelp av kommunen og Framtiden i våre hender Oslo studentlag til å lage gjenbruksfestival for studentene. Ved at brukte møbler og utstyr får et nytt liv, gjør vi noe godt for miljøet samtidig som det gagner studentene – dette blir vinn-vinn for både studentlommeboka og miljøet, sier Andreas B.Eskelund, administrerende direktør i SiO, i meldingen.

Møbler, kjøkkenutstyr og brettspill

SiO har samlet inn lopper fra studenter som flyttet ut gjennom våren, og fått hjelp av Renovasjons og gjenvinningsetaten til å sanke lopper på Grefsen gjenbruksstasjon.

– Her er det bare å gå på skattejakt, og vi håper og tror det blir bra oppmøte! Ved tidligere gjenbruksmarkeder har vi fått god respons, og vi håper at studentene vil dra godt fornøyde fra gjenbruksfestivalen i år også, sier Isak Kvanneid, rådgiver i SiO Foreninger, som har ansvaret for arrangementet.

Fiksetelt

I tillegg til at SiO deler ut gratis lopper til studenter, har Framtiden i våre hender Oslo studentlag ansvar for et eget fiksetelt hvor studenter kan få hjelp til å redesigne og oppgradere ting de har funnet på gjenbruksfestivalen eller tatt med seg hjemmefra. I fikse-teltet vil det finnes verktøy og utstyr, samt flinke folk som kan hjelpe til i oppfriskningen av møbler og ting. Det vil også bli mulig å komme innom med sykkelen sin for lett vedlikehold.

– Det har blitt en liten tradisjon at Framtiden i våre hender Oslo studentlag bidrar med redesign og fiksing av brukte møbler og utstyr på disse arrangementene. Studentene kan også ta med seg ting hjemmefra, som møblement eller sykkelen sin, og få gratis hjelp til å fikse det, sier Kvanneid.

Det blir også et område for avalpping, såkalt «chillout», med musikk fra dj-ene Tuvacation og DJ Gilla, SiOs foodtruck med plantebasert burger og mineralvann til salgs, og ulike sommerleker.