Fredag inviterer Studentskipnaden SiO til gratis friluftskino på Kringsjå studentby. Ikke bare for studenter, men også naboer og andre kinoglade er invitert til å se «Call Me By Your Name»:

– Ta med deg noe å sitte på og varme klær, inviter med studievenner, og bli med på en stemningsfull kveld under stjernehimmelen på Kringsjå. Det er veldig hyggelig å kunne ta opp igjen utekinotradisjonen uten strenge antallsbegrensninger etter pandemien. Vi håper mange vil komme og se film, inviterer Gunn Kirsti Løkka, boligdirektør i SiO.

Om filmen

Handlingen er lagt til Nord-Italia i 1983, hvor unge Elio (Timothee Chalamet) bor sammen med sine foreldre.

Faren er professor i arkeologi, som hver sommer tar inn en assistent til å hjelpe med arbeidet. Det er slik Elio møter Oliver (Armie Hammer), en sjarmerende, amerikansk student. Filmen skildrer ungt følelsesliv og forholdet mellom mellom de to guttene.

Tradisjon

– Kinokvelden er ment å bidra til et godt, sosialt miljø for alle i området. SiO arrangerer blant annet friluftskino og julegrantenning her i løpet av året, og alle er velkomne til å møtes ute og delta, sier Løkka.

Kringsjå studentby er bynær, men har også en unik beliggenhet med Oslo-marka som nærmeste nabo og store uteområder, så det er ikke tilfeldig at friluftskinoen blir lagt akkurat her.

– Vi har hatt flere tusen på friluftskino før pandemien, og det har blitt en tradisjon for mange å delta. Det er også en veldig fin måte å bli kjent med naboer og studievenner på. Nå håper vi veldig mange vil komme, sier Løkka.