NORDBERG: Det melder arrangørene selv i en pressemelding fredag formiddag. Det er bare litt over en måned siden Nordre Aker Budstikke skrev om at årets forberedelser var godt i gang. Nå kommer altså kontrabeskjeden.

«Nordberg Grand Prix fortjener å bli omtalt i historiebøkene slik vi alle ønsker å huske dette lokale arrangementet; over 100 olabiler, hundre-, eller tusenvis av tilskuere, storslagne opptredener, storskjerm, lyd, masse moro og gøy! Nordberg Grand Prix gjør derfor nå som flere idretts- ,kultur- og samfunnspersonligheter velger å gjøre, vi gir oss på toppen!» skriver de.

Formann Thor Bendik Weider sier at planene for jubileumsløpet var omfattende.

– Det er med tungt hjerte vi har tatt denne beslutningen, ikke minst med tanke på barna og familiene som har snekret, malt og har gledet seg. Det er imidlertid en tid for alt, og vi gir oss med visshet om at vi har skapt gode minner for mange. Vi, 12 papper, startet opp i 2001. Den gang som småbarnsforeldre og med egne biler. Nå har noen av oss blitt besteforeldre, sier formannen og smiler.


Dalende trend

Nordberg Grand Prix har hatt Langmyrgrenda på Nordberg som sin arena, og har på det meste hatt 112 biler og 250 barn til start. Hvert år med tusenvis av tilskuere i en til vanlig og fredelig villavei.

– Siden toppårene rundt 2010 har Nordberg Grand Prix opplevd en dalende trend. Hvorfor det har blitt slik, kan vi bare spekulere i. To år med korona har nok heller ikke gjort saken bedre. Komitéen registrerer også at kostnadene har gjort et kraftig hopp siden sist arrangementet ble gjennomført for tre år siden, og det ble derfor vanskelig å forsvare ressursbruken sett opp mot få påmeldte biler, sier formannen.

Olabilløpet har som tradisjon alltid å ha celebert besøk. Mest stolte er arrangørene av besøk av statsminister Jens Stoltenberg med den gang sin sekretær Hadja Tajik. Andre som har gjestet løpet er ordførerne Fabian Stang og Marianne Borgen, og samferdselsminister Ketil Solvik Olsen. TV-kjendis og motorsyklist Pål Anders Ullevålseter har stilt hvert år med sin grønne motorsykkel. Av andre sportsstjerner kan nevnes: Sune Ventzel, Caroline Graham Hansen, Bjørn Einar Romøren, Rune Velta, Edvald Boasson Hagen med flere.

Takker Olav Thon, har invitert Kongen uten hell

– Det har alltid vært gratis å delta i Nordberg Grand Prix. Til tross for det har olabilløpet hatt profesjonell lyd gjennom hele traséen, overføring live på gigantisk storskjerm, elektronisk tidtaking og velfylte premieposer til alle deltagere. Nordberg Grand Prix hadde aldri fått til dette uten gode og trofaste sponsorer, og ikke minst Olav og Sissel Thon. De har med stor entusiasme stilt på hvert løp og har kanalisert økonomisk støtte direkte eller gjennom Storo Storsenter, skriver arrangørene.

Hans Majestet Kongen har vært invitert hvert år. Gründer og Royalistansvarlig Lasse Berg må bare innse at han til tross for iherdig innsats ikke har lykkes å få hverken Hans Majestet Kongen eller andre fra kongefamilien til Nordberg.

– Slottet svarer dog høflig på invitasjonen hvert år med hilsen fra Hans Majestet.