NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikke fortalte i forrige uke at ikke én av de 59 faste representantene i Oslo bystyre har adresse i Nordre Aker. Nærmest er Høyres Kristoffer Gustavsen, som bodde på Grefsen da han ble valgt i 2011, men som nå bor i bydel Frogner.

– Det gjør at det ikke er så mye lokalkunnskap om bydelen i Rådhuset, sa Gustavsen til Nordre Aker Budstikke, og trakk fram utbyggingssakene på Rønningen Folkehøgskole og Frysja, samt tennishallsaken på Grefsen som eksempler på saker der det mangler lokalkunnskap om Nordre Aker i bystyret.

Nestleder i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker, Erik Borge Skei fra Venstre, deler Gustavsens bekymring.

– Overraskende hva man kan få til

– Det er helt klart uheldig. Samtidig har jeg opplevd at det er mulig å få til overraskende mye som aktiv politiker i bydelsutvalget gjennom godt samarbeid både med byrådet og egen bystyregruppe. Det skyldes ikke minst gode innspill fra lokalbefolkningen. Likevel håper jeg Nordre Aker blir bedre representert etter høstens valg, sier Skei.

Han er nå nestleder i bydelsutvalget og første nestleder i Oslo Venstre. Ved høstens valg stiller han på 8. plass på Oslo Venstres bystyreliste.

Venstre har i dag fem representanter i bystyret, og to byrådet. Med fortsatt byrådsrepresentasjon mener sier Skei at hans plass fort kan bli en vippeplass og ha reell mulighet for å komme inn i bystyret.

LES OGSÅ: Eldre kvinne fikk «medisinsk undersøkelse» av falsk hjemmehjelper

Oppfordrer til å gi personstemmer

Både Kristoffer Gustavsen og Ivar Johansen (SV) understreket viktigheten av at Nordre Akers innbyggere ved valget til høsten gir personstemmer til sine lokale representanter, uavheging av hvilke partilister de stemmer på.

Dette er Skei enig i:

– Det er ønskelig at bystyret er representativt, også geografisk. Sammensetningen blir avgjort av partienes lister, men selvsagt også av i hvilken grad beboerne gir ekstra støtte til egne kandidater. Vi vet det har vært kampanjer med kumuleringer i alle fall lengre vest i byen, og selv om man heller bør sørge for dyktige enn kun lokale kandidater, er det nok en fordel om Nordre Aker blir bedre representert enn nå etter neste valg.

LES OGSÅ: – Slapp av. Ungen din kan aldri bli FOR mentalt sterk

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!