SOGN/OSLO: Leieavtale med aktuelle utleiere for skolefasiliteter er ennå ikke landet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Nordre Aker og skolelokalene på Sogn er definitivt veldig aktuelle. Vi er i dialog med Undervisningsbygg, men foreløpig har kommunen ikke bestemt seg for hva som skal skje med disse lokalene videre, sier toppidrettssjef for Wang sentralt, Håvard Johansen, og understreker at lokalene også må renoveres før eventuelt Wang Ung Oslo skal flytte inn.

Beliggenhet

Han fortsetter.

– Beliggenheten til tidligere Sogn videregående-lokalene passer veldig bra, både i forhold til treningsfasiliteter og kollektivløsninger, så vi håper jo på å få til en løsning her, sier Johansen.

136 kvadratmeter: Solgt nesten fire millioner over takst

En idrettsungdomsskole i regi av Wang, vil tufte på de samme verdier Wang Toppidrett på videregående nivå har. Det unike ungdomsskoletilbudet vil ifølge Johansen legge til rette for aktivitet og trening med det lange perspektivet som fokus for at idrettsungdom skal ha livslang glede og læring i idretten.

Lidenskap for idrett

Så langt er nærmeste idrettsungdomsskole i Bærum, Bekkestua, i regi av NTG, Norges Toppidrettsgymnas.

– Som våre toppidrettsgymnas, skal også Wang Ung holde et høyt faglig nivå for engasjerte og resultatorienterte ungdomsskoleelever, med en lidenskap for idrett, skriver skolen selv.

Johansen fortsetter.

Sentrum?

– Vi har jo bare tiden av veien, for vi satser på å åpne ungdomsskolen allerede neste høst, høsten 2016. Derfor må vi samtidig også se etter andre muligheter og lokasjoner. Som for eksempel i sentrum. Wang Toppidrettsgymnas ligger jo midt i sentrum, og det fungerer veldig fint med tanke på kollektiv transport til forskjellige treningsarenaer, legger Johansen til.

Men uansett, en rektor må på plass tidlig i en skoleprosess. Annonse er lagt ut og søknadsfristen til stillingen går ut 5. juni.

Rektor

– Dette er en annerledes og spennende rektorjobb. Vi har fått inn noen søknader allerede og regner med at stillingen er attraktiv, sier Johansen, og legger til at interessen er stor før det er sikkert hvor skolen skal åpne.

– Vi opplever stor interesse rundt denne skolen fra idrettslag, foreldre og ikke minst trenere i klubbene rundt om. Det virker som behovet er stort, avslutter Johansen.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Utdanningsetaten for kommentar, og oppdaterer saken.

[/url]LES OGSÅ:
* Obos kjøper tomt – Vil bygge 1000 nye boliger her
* Brandsdal er ute etter Anders Gløersen
* Her gjør de noe for å sikre skoleveiene som aldri har blitt gjort før
* Les også: Kutter 1600 beboere i nye Frysjabyen
* Les også: Fra Jane Fonda til å trekke gamle bildekk opp slalombakken!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
[/url]

Faktaboks WANG

WANG ble etablert av Peder Wang i 1907. Mer enn hundre års drift bekrefter at WANG er en seriøs og langsiktig skoledriver som har vært med å prege friskolesektoren. WANG har inntil nylig vært assosiert med toppidrettsgymnas, og vi har fem skoler fordelt på ulike byer i Norge. I 2015 godkjente Utdanningsdirektoratet søknad om oppstart av WANG Ung i Tønsberg og Oslo. Skolen starter i Tønsberg i august 2015 og etter planen i Oslo i august 2016.
www.wang.no