(Avisa Oslo) Det er meldt store mengder nedbør mandag og opp mot ti cm nedbør, og Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel.

– Skal du ut på veiene, eller fortauene så bør du beregne god tid, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød.

Nedbøren begynner med litt snøfall allerede natt til mandag, deretter er det forventet at nedbøren eskalerer. Med en temperatur på omkring null kan det bli sludd enkelte steder, men det er forventet mer enn ti centimeter med snø i Oslo. Uansett hvilken form nedbøren kommer i, så anbefales folk å stålsette seg for tøffe forhold:

– Folk bør forberede seg på at det blir mye sludd og snø å tråkke i på fortauene i byen. Det er all grunn til å tro at det kan bli utfordrende på veiene og krevende kjøreforhold, sier Granerød og kommer med en klar oppfordring:

– Har du lagt om til sommerdekk, så la bilen stå.

Tidligere i år, har store mengder nedbør ført til skikkelig kaos på veiene. Ruter opplyser at de har tett kontakt med brøytemannskapene i byen, før nattens snøfall. busstraseer blir prioritert til måking.

– Det som alltid er viktig er åberegne god tid, hvis føret blir vanskelig, er det ikke alt går når det er planlagt. Så vår primære oppfordring, er at folk passer på å ha litt ekstra god tid til jobb og avtaler, sier pressekontakt i Ruter Benjamin Veraas.