Sportsmessen avholdes i år 20.-23. oktober. Det er en god mulighet for deg til å tjene penger på sportsutstyr du eller familien har vokst fra, eller gjøre et skikkelig kupp på det du trenger til ny sesong.

Kjelsås IL Alpin er Oslos nest største alpinklubb, med rundt 250 medlemmer. Med skiskole og idrettsskole omfatter aktivitetene cirka 350 barn i hjemmebakken Oslo Skisenter (Trollvann/Grefsenkleiva). Kjelsås IL Alpin er en klubb der samhold, idrettsglede og mestring står i fokus. Et sterkt samhold er avgjørende for å skape et trygt og godt miljø der alle trives, og som skal være "de triveligste folka i bakken".

Gjenbruk av sportsutstyr

– Vi er også stolte av at vi i 30 år har bidratt til gjenbruk av sportsutstyr og gode tilbud for dem som tar turen innom for å levere inn eller handle sportsutstyr på messen vår, sier Sabine Merky, leder for Kjelsås IL Alpin.

Sportsmessen er alpingruppens viktigste inntektskilde, og drives på dugnad av utøvere og foreldre. Overskuddet går uavkortet til barna og ungdommen som er medlemmer i Kjelsås IL Alpin.

Samler barn fra hele Oslo

– Gjennom pandemien har vi fått rekordmange nye medlemmer i alpingruppa, spesielt blant de yngste utøverne. Vi er stolte av å kunne samle barn og unge fra hele byen i Oslo Skisenter på Grefsenkollen. Dugnader, slik som Sportsmessen, bidrar til at vi klarer å opprettholde et bra og variert treningstilbud til barna, og at vi kan nå ut til flere, forklarer Merky.

Fakta om sportsmessen

Arrangeres i Grefsen stadionhall, Neptunveien 8-12, Kjelsås, av Kjelsås IL Alpin.

Innlevering av utstyr fungerer slik:

 • Møt opp på Grefsen stadion med sportsutstyret og klærne du ønsker å selge.
 • På plass registreres ditt utstyr, bankkontonummer og kontaktinformasjon. Du kan få veiledning på prising av utstyret om ønskelig, og du får tilgang til en app der du kan følge med på om produktet blir solgt i løpet av helgen.
 • For utstyr og klær som blir solgt, tar Kjelsås IL Alpin 25 prosent av fortjenesten, resten går inn på din konto.
 • Om ingen kjøper ditt utstyr i løpet av helgen, kan dette hentes igjen på søndag.

Utstyr kan leveres inn i følgende tidsrom:

 • Torsdag 20.10. kl. 19-21
 • Fredag 21.10. kl. 18-21
 • Lørdag 22.10. kl. 10-16

Henting av utstyr som ikke er solgt:

 • Søndag 23.10. kl. 10-16

Messen er åpen for kjøp (les: du kan gjøre et kupp) på disse tidene:

 • Fredag 21.10. kl. 18-21
 • Lørdag 22.10. kl. 10-16
 • Søndag 23.10. kl. 10-16

Inngang koster kr 50 for enkeltpersoner eller kr 100 for hele familien.
Hold deg oppdatert om Kjelsås alpin sportsmesse på Facebook.

Gjør et kupp!

Sportsmessen er et viktig tilbud for å sikre gjenbruk av brukbart sportsutstyr, som kan være kostbart å investere i. Her kan alle gjøre et skikkelig kupp blant det som er levert inn, eller fra en av leverandørene som stiller med gode tilbud, før årets vintersesong setter inn.

– Alpint- og langrennsutstyr er kostbart, og må byttes ettersom barn og unge vokser ut av det. Andre ganger avanserer man i ferdigheter, noe som gjør at man ønsker en annen funksjonalitet. Noen har kanskje funnet en annen hobby og lagt skiene på hylla? Da er det smart å la noen andre få glede av utstyret, både for økonomien og miljøet, sier Merky.

Få kyndig veiledning

I et normalår er rundt 1000 besøkende innom Sportsmessen på Grefsen Stadion i løpet av arrangementshelgen i oktober. Vanligvis er 3-4000 gjenstander til salgs på messen, både nytt og brukt sportsutstyr. På messen kan du få kyndig veiledning i hvilket utstyr du skal kjøpe, som for eksempel størrelse på støvler og type ski.

Klubben har også kafé der du får kjøpt hjembakst, pølser, vafler, saft, brus og kaffe mens du leter etter skatten som passer akkurat for deg.

Penger å tjene

Innlevering og kjøp av utstyr på Sportsmessen er åpent for alle, uavhengig av om man er medlem av Kjelsås idrettslag eller bor i området. Det er lett å ta seg til messen, enten du kommer med trikk, buss eller andre transportmidler.

Selv om hovedfokuset er ski til barn og voksne, er det mulig å levere inn alt av bra og brukbart vintersportsutstyr, inkludert klær, skøyter og tilbehør som staver og tilhørende sko. Det er viktig at det som leveres er i bra stand, og noe som andre kan ha glede av.

– På messen er alpin- og langrennsski for barn og unge spesielt populært, og vi går fort tomt for det. I tillegg går skistøvler, både til alpin og langrenn, raskt unna – spesielt størrelsene 38-39 og 42-44. Så vi oppfordrer alle til å se over hva de har hjemme og levere dette inn. Vi har også erfarne mennesker på plass som kan veilede på pris for å øke sjansen for salg gjennom helgen, sier Merky.