DISEN: I 2016 fikk 16 år gamle Kristine Moe plass ved det anerkjente ballettakademiet Vaganova i Russland, etter flere år som elev ved Den Norske Ballettskole, DNBS. Før det droppet hun vanlig norsk videregående skole, og satset på dansen gjennom spesialprogrammet i klassisk ballett «DNBS Masterclass» ved Den Norske Ballettskole.

Etter å ha danset ett år ved Vaganova, fikk hun jobbtilbud ved Mikhailovsky Theatre i St. Petersburg, og det takket hun ja til.

Kristine er fra Disen, og Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om Kristine. Vi lurte på hvordan det går med den unge danseren nå?

Gjort det umulige

– Kristine har egentlig gjort det umulige, fått seg jobb som danser i St. Petersburg er vel noe av det beste man oppnå som ballettdanser. At en norsk danser har klart dette, er bare en helt utrolig historie, sier daglig leder ved Den Norske Ballettskole, Irene Aarset Jansson.

Kristine har allerede deltatt i mange ballettforestillinger og hatt solistoppgaver.

– Midt oppi det hele

– Hennes store idol Uliana Lopatkina, har gitt henne enormt med den hjelp man som danser i Russland behøver. Det er nok noe hun er evig takknemlig for og vil huske for resten av sin karriere og sitt liv. Hun har hatt en drøm om dette siden hun var liten jente og nå er hun midt oppi det hele. Fra hun tok sine første dansesteg på Disen skole ved AKS og ballettkurs i regi av DNBS. Dette er en enestående vakker historie gjennomsyret av enormt mye trening, legger Aarset Jansson til.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke