GREFSENKOLLEN: Motbakkeløpet «Grefsenkollen Opp» blir i år arrangert for 9. gang lørdag 28. mai. Bak løpet står Nydalens Skiklub.

Løpet går fra Muselunden ved Sinsenkrysset og opp til toppen av Grefsenkollen. Løypa er 4,75 kilometer lang med cirka 250 meter stigning, og går på asfalt.

– Med andre ord et bakkeløp der det virkelig kan løpes fort! sier Jon Petter Nielsen i Nydalens SK Orientering.

Men hvor lang tid tar det? Fjorårets vinnere, i litt vanskelige forhold, var kvinnen med det nesten passende navnet Ane Uglem Mobakken på tiden 19:32 (Hun ble nummer 28 totalt). Aller raskest var Øyvind Sundby på tiden 17:33.

Løyperekordene holdes imidlertid av Annie Bersagel på kvinnesiden, med 18:25 fra 2014, og Hillary Kipchumba på herresiden. Han løp på sterke (uslåelige?) 15:57 under flotte forhold i 2011.

Lokale løpere

Arrangørklubben fokuserer på å rekruttere løpere lokalt, og løpet er blitt en slags «happening» i bydel Nordre Aker, mener Jon Petter Nielsen.

– Vår viktigste markedsføring er derfor bannere, som nå henger på strategiske steder langs gatene i nærområdet.

Flere kjente idrettshelter har stilt til start tidligere.

I fjor snakket Nordre Aker Budstikke med langrennsløper Eirik Brandsdal fra Kjelsås IL, som gledet seg til duellen med landslagskollega Anders Gløersen.

– Jeg løper jo en del gjennom hele året, men det er en tøff tur opp til toppen. Men dette blir veldig moro også, jeg bor jo i Grefsenkollen, så da kan jeg jo slenge meg med, sa Brandsal i fjor.

Ryktene går visst om at dyktige skiløpere både fra Kjelsås Langrenn og Lyn Ski vil stille opp. Men topprofiler som Brandsdal og kompani kommer dessverre ikke i år.

– Vi vet at eliten på ski har samling på Sognefjellet. Brandsdal, Gløersen, Krüger og Holund er invitert, men de kommer altså ikke, sier Nielsen, men legger til at alle uansett får noe å bryne seg på i bakken.

LES OGSÅ: Men fredag kan du møte brødrene Northug i Aksjon på toppen av Grefsenkollen


Ny rekord?

For det kommer forhåpentligvis veldig mange andre.

– I fjor satte vi deltakerrekord med 452 fullførende. Kanskje vi passerer 500 deltakere i år? spør Jon Petter Nielsen i arangørklubben.

I skrivende stund er cirka 365 løpere påmeldt. Med den gode værmeldingen tror Nielsen deltakerrekorden er innen rekkevidde.

– Vi kan jo minne om at påmeldingstjenesten på nettet er åpen helt fram til løpsdagen, også med betjent PC i Muselunden på lørdag formiddag.

LES OGSÅ: Her kan du se morgendagens idrettshelter trene trappeløp i Linderudkollen

Populært tursted

Bakken opp til Grefsenkollen er en av de mest brukte treningstraseene i bydelen, både for løpere, rulleskiløpere og syklister.

Treningsturen opp til Grefsenkollen fikk til og med et eget kapittel i sykkelboka Bakker og berg av Geir Stian Ulstein fra 2015.

Stadig flere finner dessuten veien opp til Grefsenkollen, og i pinsen satte den nye og utvidede uteserveringen på Grefsenkollen restaurant besøksrekord.

– Tidligere deltakere oppfordres til å ta med kollegaer, naboer, venner og famile og stille opp til «Vårens Opptur i Oslo». Fine premier til vinnerne, og også en del fine uttrekkspremier venter på toppen, frister Nielsen.

Grefsenkollen Opp har start fra Muselunden lørdag 28. mai klokken 13.00.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

DETTE SKJER OGSÅ I HELGEN:
* Speidertivoli for 41. gang, til tross for vanntomt i Brekkedammen
* Møt Petter Northug på Grefsenkollen

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!