NORDRE AKER: Én million kroner er den totale potten som er satt av i neste års bydelsbudsjett til frivillighetsmidler i Nordre Aker.

Søk nå

– Støtteordningene har til hensikt å stimulere til frivillig arbeid i bydelen, skape engasjement og gode opplevelser for bydelens beboere. Det gis støtte til arrangement, tiltak og prosjekter innen kategoriene frivillig kulturliv, idrett og friluftsliv, nærmiljø samt helse og velferd, sier Kjetil Wevling i kulturenheten i bydelen.

Søknader må sendes inn elektronisk via Oslo kommunes nettsider.

Søknadsfristen er 15. januar 2017.

Hvem kan få penger?

Organisasjoner, institusjoner, bydelens virksomheter, ad-hoc grupperinger og enkeltpersoner kan søke. Søkeren må ha sin hovedvekt av medlemmer og/eller virksomhet i Bydel Nordre Aker, opplyser bydelen i utlysningen.

Hvorfor frivillighet?


– Hva hadde skjedd uten frivilligheten, fikk undertegnede spørsmål om da Nordre Aker Budstikke delte ut prisen til «Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker» 29. november.

Spørsmålet var retorisk. Vinnerne av prisen var nettopp en gjeng med frivillige som bidrar på seniorsenteret Kuben 62+.

Den frivillige innsatsen i bydelen – i idrettslag og kulturliv, på seniorsentre og ungdomsklubber, i menigheter og vel – stimulerer til aktivitet verdstatt langt utover den millionen frivillighetsmidlene omfatter, eller bevilgninger som gis fra kommersielle og andre aktører.

Det er derfor penger man får mye igjen for, kommenterte bydelsutvalget under budsjettbehandlingen i fjor. På grunn av et usikkert økonomisk 2016, hadde bydelsdirektøren innstilt på å redusere frivillighetspotten fra én million til 800.000. Det skapte ramaskrik i bydelsutvalget, og en positiv økonomsk utvikling på vårparten sikret millionen likevel.

Disse fikk i 2016

I fjor fikk bydelen inn totalt 73 søknader om frivillighetsmider, noe som var tre flere enn i 2015. Samlet søknadssum var på 6.182.559 kroner.

Blant mottakerne av frivillighetsmidler i 2016 var Nordre Aker musikk- og kulturutvalgs talentpris som ble delt ut på konserten 27. november, Frysjastock og Tilt- kortfilmfestival på Trikkehallen, Kjelsås IL til sandbanene på Myrerjordet, og Koll IL til Trollnatta og Kolljakta.

Andre mottakere var Tåsen skolekorps, Disen Strings og strykeorkestrene på Grefsen skole, Disen, Nordberg og Kjelsås skole, Marienlyst og Ullevål skoleorkester, Kultursløyfa på Ullevål, Ungdomsrådet, Heilo Vel og Solemskogen Velforening.

Myrerjordet får sandbaner i løpet av året

Vedtak

Utlysningen av frivillighetsmidler skjer med forbeholdet om at bydelsutvalget vedtar å bruke én million på frivillighetsmildler i 2017. Bydelsbudsjettet blir først vedtattt 15. desember, og det er bydelsdirektør Øyvind Henriksen som har innstilt på én million til frivillighetsmidler, slik har fortalte Nordre Aker Budstikke i november.

Frivillighetsmiddelsøknadene behandles av lokalolitikerne etter fristens utløp i 2017.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!