SOGN: Det er nærmere ti års ventetid for å få hytte i Sogn Hagekoloni. Tidligere har bare en liten gruppe fått invitasjon til visning, da de som har lengst ansiennitet har førsteretten.

Nytt av året er en ny omsetningsordning, og det har gitt mersmak forteller Brynjar Bjerkem, styreleder i Sogn hagekoloni.

– Forrige uke hadde vi nærmere 60 personer på visning, og nå på søndag var det 250 personer på besøk, for å se på de seks hyttene som er ute for salg. Det ble ganske travelt, men utrolig gøy, sier Bjerkem.


Svært fornøyd med den store interessen

Styret i Sogn hagekoloni har hendene fulle med å rekruttere kolonister til å ta imot gjester, presentere hyttene og være vertskap for de som må vente Mens de ulike puljene går gjennom hyttene.

For det er veldig mange som viser interesse. Den nye omsetningsordningen gir flere muligheten.

– Vi har fått en ny database, som gjør at alle som står på venteliste kan komme på visning etter å ha sett prospekter på nett. Så går hytten til den som har lengst ansiennitet av de som skriver seg på, forteller Bjerkem.

Derfor er det nå større muligheter for flere, forteller Bjerkem.

– En hytte i dårlig stand kan derfor risikere å bli solgt til noen som ikke har stått så lenge på venteliste, men som har større vilje til opprusting av hytten, sier han.


Oase med Ullevål Stadion og Ringveien som nabo

Sogn Hagekoloni har vært oppe å gå siden 1923, og på området finner man 204 hytter med frukttrær, bærbusker og bringebærhekk, står det på nettsiden.

I tillegg til å ha frodige hager, er det også forsamlinghus, bibliotek og museum på området. Det er også muligheter for å besøke hagekolonien - Lille cafe er åpen for alle.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!