KORSVOLL: Minihåndballjenter er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund. 16 jenter fra ulike steder i Norge får være maskoter for damalandslaget i håndball - her kan du lese mer.

Jentene er i alderen 9-12 år, og har til felles at de digger hånball, det skal ha vært flere enn 1500 jenter som ønsket å bli minihåndballjente for landslaget. Og heldig var vel Kaja Tomasine på 10 år fra Korsvoll håndball, som ble plukket ut fra Oslo til å være en av nettopp disse minihåndballjentene til landslaget.

– Elevene må bruke lommelykt på skoleveien

Skikkelig heldig

– Det er sikkert mange som har søkt og jeg er skikkelig, skikkelig heldig for dette var en av mine største drømmer! Og så kastet jeg meg rundt halsen  på mamma og hoppet opp og ned og hylte. Jeg føler meg som verdens heldigste, ifølge korsvolljenta.

Hun fortsetter.

– Da mamma sa at hun hadde noe å fortelle meg, sa jeg at hvis det var noe alvorlig ville jeg ikke vite det. Mamma sa at det var litt alvorlig da men veldig, veldig morsomt... Da hun sa at hun hadde fått en telefon og så litt lur ut så gjetta jeg at det var fra Minihåndballjentene.

Kan du hjelpe Maria, Torstein og Martin?

Uttak, samlinger og landskamp

Minihåndballjentenes første oppdrag var å presentere spillerne som blir tatt ut til EM - det skjedde denne uka på tirsdag. I 2017 blir de invitert inn på en landslagssamling sammen med resten av minilandslaget. Her blir det også landskamp, hvor de får være Håndballjentenes maskoter!

Søknaden

I søknaden fra Kaja Tomasine sto det blant annet følgende.

– Mitt forbilde er Nora Mørk. Jeg har lyst til å være Minihåndballjente fordi:
Håndball er livet mitt! Jeg drømmer selvsagt om å en dag komme på landslaget. Jeg driver med håndball to ganger i uken, pluss kamper. Skulle ønske det var oftere.

Et snev av New York på John Colletts plass

Wow! Finnes et mer lekkert Marka-toalett?

Nora Mørk

I tillegg får hver av minihåndballjentene en mentor gjennom hele året, og som skal besøke den heldige minihåndballjentas eget lag og lede en trening. Og det ble faktisk også forbildet til Kaja Tomasine og sikkert veldig mange andre håndballjenter - nemlig Nora Mørk som skal på besøk til Korsvoll.

LES OGSÅ:

* Mobiliserer mot rasering av nedre Grefsen
*Nå lar kommunen folk få flytte inn i militærleiren

[/url]#Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!