Sammen med Equinor Morgendagens helter, arrangerte Teknisk museum gratiskonsert med Hkeem. Målet for arrangementet var å øke engasjementet og realfagsgleden blant barn og unge.

Artisten Hkeem slo av en prat med lokalavisa etter konserten.

– Det var annerledes fra det jeg er vant til, men jeg likte meg godt her. Det å spille på museum er ganske ulikt fra å spille på konsertscener. Det var en ny og god opplevelse, forteller han.

– Å spille for ungdom er helt fantastisk. De sprer masse kjærlighet både under og etter konserten, og det setter jeg stor pris på. Det har vært en veldig fin opplevelse for meg å kunne spre og ta imot god energi. Det er en god følelse jeg kommer til å sitte igjen med, og minner jeg håper de kommer til å huske.

Hkeem er kjent med at ungdom har færre konserttilbud å benytte seg av på sommeren.

– Da jeg fikk vite at jeg skulle spille her for ungdom tenkte jeg "endelig et gratis konserttilbud for unge". Jeg tenker det må komme flere slike tilbud og at vi må la de få oppleve ting de kommer til å huske resten av livet.

Artisten forteller det var få lignende tilbud da han var yngre.

– Man måtte enten starte på fotball eller så var det ikke noe annet - føler jeg i hvert fall. Musikken fant jeg først da jeg var litt eldre.

Se bildene fra konserten her:

Bildeserie

SE BILDENE: Gratiskonsert med Hkeem

Momoma (16) dro med seg venninnene Anna (15), Eva (15) og Elvira (16) på Hkeem-konserten.

– Jeg liker Hkeem veldig godt og hører mye på sangene hans. Han har veldig bra tema i sangene hans og får oss ungdommer til å relatere til det han synger om, sier Momoma (16) før konsertstart.

Jentene håpte Hkeem ville spille "Ghettoparasitt" i løpet av kvelden.

Kombinerer realfag og underholdning

Merkevaresjef i Equinor Anniken Jebsen forteller hvorfor de ville arrangere konserten på Teknisk museum.

– Vi er opptatt av å heie på alle de unge som vil skape den fremtiden vi trenger. Det å skape interesse og læringsglede rundt realfag er kjempeviktig fordi vi i det feltet finner masse løsninger for fremtiden. Også syns vi det er kult å kombinere det med underholdning og musikk, forklarer Jebsen.

LES OGSÅ:

Les også

Sille og Ellen er av få som får muligheten til å bo i det unike huset