Han slo for alvor gjennom med debutsingelen «Fy Faen» i 2017, og 24-åringen har siden blitt en publikumsfavoritt med to Spellemanspriser på hylla.

Det er Teknisk museum og Equinor Morgendagens helter som står bak initiativet, det melder museet selv i en pressemelding.

– Det blir en fantastisk kveld

Siden «Fy faen» har 24-åringen fått flere P3-Gull nominasjoner, vunnet to Spellemannspriser og servert oss slagere som «Urettferdig», «En som meg» og «Ghettoparasitt». Sistnevnte har gjort et spesielt sterkt inntrykk på den norske befolkningen, og teksten på låta har blitt pensum i norske skoler over hele landet, skriver Teknisk museum.

– Jeg ser virkelig frem til å få spille på hjemmebane for ungdommene i Oslo. Konserten er et godt initiativ for alle som elsker musikk, samtidig som de kan lære noe nytt og spennende på samme tid. Det blir garantert en fantastisk kveld på Teknisk museum, sier Hkeem.


Mye læring i musikk

I tillegg til gratiskonsert med Hkeem får ungdommene tilgang hele museet på Kjelsås. Underholdning, undring og realfagsglede er stikkord. DJ og tidligere musikkteknologistudent fra NTNU, William French vil også opptre denne kvelden – og snakke om koblingen mellom matematikk og musikk.

– Vi håper denne kvelden gir mersmak. Det blir musikk, gøy og læring i trygge omgivelser på Teknisk museum. Vi er spesielt glade for å ha dyktige musikere som French og Hkeem med oss på laget til å inspisere morgendagens helter, sier Frode Meinich, direktør ved Teknisk museum.

Sommeren er ikke like stas for alle

For noen ungdommer kan sommermånedene føles ekstra ensomme. Samtidig som dørene lukkes til skolene og mange pakker bager for landsteder eller varmere strøk, er det mange som ikke har like mye å glede seg til. Dette var utgangspunktet for Equinor og Teknisk museums initiativ til å skape en opplevelse for Oslo-ungdom.

– Vi arrangerer denne konserten i samarbeid med Teknisk museum for å gi en opplevelse til ungdommer i Oslo. Museet har en rekke spennende aktiviteter for alle aldersgrupper gjennom hele sommeren, og vi håper denne kvelden med Hkeem vil bidra til at enda flere ungdommer tar turen for å lære og ha det gøy, sier konstituert sponsorsjef i Equinor, Liv Ims.

Hun understreker at partnerskapet med Teknisk museum bygger opp under et felles ønske om å øke realfagsgleden hos barn og unge.

Påmelding

Arrangementet er alkoholfritt og finner sted på Teknisk museum på Kjelsås 30. juni. Dørene åpner klokka 17 og stenger 20.30. Det er gratis å delta, men man må melde seg på her.