NORDRE AKER: Før jul ba vi deg som leser Nordre Aker Budstikke om å foreslå kandidater til utmerkelsen Årets Navn i 2015. Årets Navn i Nordre Aker ble delt ut første gang i 2008, og vinneren stemmes frem av avisens lesere.

Slik stemmer du

En imponerende liste med navn og forslag har kommet inn. Det er ingen tvil om at det er mange og mye i bydelen vår som fortjener ekstra heder for sin innsats i året som gikk!

Det skal imidlertid kåres én vinner, og redaksjonen har hatt en utfordrende jobb med å redusere flere titalls forslag ned til fire kandidater, som vi nå er stolte av å presentere. Du kan lese mer om hver kandidat under.

Avstemmingen er åpen frem til og med fredag 15. januar. Du avgir din stemme til høyre på denne siden (hvis du leser oss på pc eller nettbrett), eller nederst i artikkelen (for mobilversjonen av nab.no).

NB! Du kan kun avgi én stemme per døgn.

AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET

Her er de nominerte:

Kandidat 1: Tove Reistads stiftelse, lys rundt Sognsvann


15. desember 2015 ble endelig lyset langs den nederste turveien rundt Sognsvann tent. Lokale krefter har jobbet for lys i over ti år, og i fjor fikk Oslo kommune innvilget en søknad til Tove Reistads stiftelse for finansiering av arbeidet. Stiftelsen bevilget 6,8 millioner kroner til arbeidet, som startet i august 2015.

«Til glede for bydelen og hele Oslo by» skriver en av leserne i sin nominasjon.

Styreleder i stiftelsen, Sten Sture Larre, synes det er veldig hyggelig at belysningen rundt Sognsvann og stiftelsen er en av de nominerte til Årets Navn i Nordre Aker.

– En stor gave fra stiftelsen, og veldig hyggelig at den blir så satt pris på. Arbeidet er i tillegg veldig pent og skånsomt gjort, synes Sture Larre.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Bymiljøetaten som har utført prosjektet.

Tove Reistad hadde ingen barn, men arvet en stor formue fra egen famlie. Hun var også selv fra Nordre Aker, og bodde i Carl Kjelsens vei. Stiftelsen ble opprettet i 2008, etter hennes død.

– Tove Reistad var opptatt av området rundt Sognsvann, hun brukte det vel selv også. Da hun skrev testatementet, og som var bakgrunn for stiftelsen, ble belysning i Sognsvannsområdet spesielt nevnt, sier Sture Larre.

– Nå kan man gå og jogge rundt Sognsvann hele døgnet, og det vil gjøre at folk kan føle seg tryggere, sa miljøbyrpd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) da hun fikk æren av å tenne lyset 15. desember.

LES MER: Pærene vil lyse i 25 år

Kandidat 2: Eivind Selvig, Kjelsås IL


Eivind Selvig hadde sittet i styret i Kjelsås Langrenn i åtte år, fem av dem som leder, da han ga seg våren 2015. Han har vært en av pådriverne for langrennsanlegget i Linderudkollen som stod ferdig høsten 2015, og som da vinteren og kuldegradene endelig kom til Oslo nå ved årsskiftet, kunne tas i bruk av skifolket.

«Eivind har vært usedvanlig viktig i prosessen med å få gjennomført langrennsanlegget på Linderudkollen. Ikke minst var det viktig å få politikerne til å bevilge midler til å fullfinansiere anlegget med en gang. Det var en lang saksgang som ved bystyrets budsjettvedtak høsten 2013 stadfestet planene for Linderudkollen. Dermed gikk startskuddet for det arbeidet som nå er i ferd med å bli avsluttet», heter det i lesernominasjonen av Selvig.

– Det var da veldig hyggelig å bli nominert. I Kjelsås Langrenn er det mange som bidrar, og min rolle har kun vært å få flest mulig til å jobbe mot de samme målene. Linderudkollen har vært ett av dem. Herlig at det lykkes, sier Selvig selv.

LES MER: Linderudkollen langrenn: Et miljø- og klimavennlig nærmiljøanlegg

Kandidat 3: Magnus Ormåsen, Iclub – Abelloftet


Kultur- og ungomshuset Abelloftet åpnet høsten 2013. Det er det private initiativet iClub, med Magnus Ormåsen og King Ho, som drifter fritidsklubben, etter avtale med Bydel Nordre Aker. Tilbudet retter seg primært mot barn og ungdom fra Ullevål og Marienlyst.

– Selvfølgelig veldig hyggelig å bli nominert, og vite at arbeidet vi gjør blir satt pris på, sier Ormåsen.

Han jobber også ved Aktivitetsskolen på Ullevål, er gymlærer ved samme skole, og er frivillig trener for unge i helgene i Tufteparken ved Adamstuen.

«Han gjør en fantastisk jobb for barn og ungdom fra Ullevål-området og er en sann ildsjel! Magnus nyter stor tillit blant de unge, og ting har blitt fanget opp på ungdomsklubben som vi foreldre kanskje ellers ikke hadde fått vite om og kunnet tatt tak i. Magnus står for flotte holdninger og er et godt forbilde for barn og ungdom, både når det gjelder idrett og trening og samfunnsengasjement. Vi er flere som har barn på Ullevål skole som har snakket om at Magnus virkelig fortjener en pris!» skriver leserne som har nominert Ormåsen.

– Det som driver meg med å jobbe med barn og unge er spesielt muligheten til å være med å kunne forebygge. Det er lettere å forebygge for barn og unge til et best mulig liv, hvis man kommer tidlig inn i prosessen. Vi trenger flere åpne møteplasser for barn og unge, og hvor det ikke koster mye å delta, og hvor alle er verdifulle som den de er, og ikke etter hva de presterer, sier Ormåsen.

LES MER: Jubler for ungdomshusgaranti

Kandidat 4: Bastionen


Da Lyn rykket ned fra 2. til 3. divisjon etter 2015-sesongen, sto likevel Bastionen mannsterke på Bislett, og feiret laget og spillerne. Til tross for at det tok 15 seriekamper før Lyn hentet årets første trepoenger, stilte supporterne opp, og laget ble publikumsvinnere i avdelingen.

– Å være Lyn-supporter er alltid turbulent. I en periode i vår var det ikke morsomtå å gå på kamp. Da gikk du ikke for å se dødsfin fotball, men fordi det er en plikt å støtte laget. Da det snudde i høst var det moro å være med å lage fest, sier Thomas Nordeng, informasjonsansvarlig i Bastionen-styret.

«Lyns supporterklubb har tross en tragisk sesong skapt en fantastisk ramme rundt både borte- og hjemmekamper. Selv om det sportslige har vært dårligere enn forventet har ikke supporterskaren gitt opp. Supporterne har vist en eventyrlig optimisme og støtte til både spillere og trenere», står det i en av leser-nominasjonene.

– Vi er svært ydmyke over å bli nominert. Vi jobber hver dag for at supporterklubben skal bli bedre. Lyn er en klubb som ikke har noe nedover i divisjonssystemet å gjøre, men skal kjempe i toppen, sier Nordeng.

Initiativet Olja Lyn har på kort tid samlet inn over 650.000 kroner, og Lyn-supporterne har vist at de mer enn gjerne støtter laget, også økonomisk.

– Mikkis og Tresor bygger nå det laget som skal vinne denne sesongen og hevde seg i toppen av 2. divisjon neste sesong. I 2016 blir det mange nære kamper og Bastionen skal møte opp på hver gresstust og voll og heie frem Lyn, sier Nordeng.

LES OGSÅ: Bravo, Lyn! Det holdt nesten…

SLIK AVGIR DU STEMME: På pc og nettbrett; til høyre på siden. På mobil stemmer du i feltet under denne saken (under faktaboksen).

AVSTEMMINGEN ER NÅ AVSLUTTET

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Faktaboks Årets Navn

Tidligere vinnerne av Årets Navn i Nordre Aker:

  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel
  • Prisen ble ikke utdelt i 2014 ifbm. avviklingen av Nordre Aker Budstikke-utgiver Mediehuset dittOslo