KJELSÅS: Bærum Open er en årlig basketballturnering for aldersbestemte lag fra hele Norge. Mye har vært avlyst i år og i fjor på grunn av korona og det var knyttet stor spenning til om det kunne gjennomføres:

– Kjelsås basket måtte selv avlyse en stor 3 x 3 turnering vi skulle hatt 4. og 5. september på grunn av høyt smittetrykk. Bærum Open ble gjennomført med rekordstor deltakelse. Det var 186 lag, mer enn 1500 spillere, fra hele Norge. 340 kamper ble avviklet i 8 haller og på 14 spillflater, oppsummerer Jo Ulltveit-Moe i klubben.

– Vi i Kjelsås basket er veldig glade for at arrangementet ble gjennomført og at det ble gjennomført på en god måte, også med hensyn til smittevern. Vi vet hvor mye arbeid som står bak, og ikke minst vet vi hvor mange barn og unge som gang på gang i 2020 og i 2021 ble skuffet over avlyste kamper, treninger, arrangementer og turneringer. Det at arrangørene nå greide å gjennomføre Bærum Open ble en gedigen opptur for alle som er interesserte i basket.

15 lag deltok fra Kjelsås basket, ett av jentelagene fikk sølv, og ett av guttelagene vant gull - Gabriel Grov Diesen fra Kjelsås 05 ble etter finalen tildelt MVP: Most Valuable Player Award:

– Basket er først og fremst veldig moro, og en lagsport med mye tempo og teknikk. Det er viktig å være god til å jobbe som et lag, og ikke bare god til å jobbe individuelt. Vi var kanskje «underdogsa» i denne turneringen, så veldig kult at vi vant! Det var mange sterke lag i vår årsklasse, ifølge Gabriel til avisa.

Bildeserie

Kjelsås basket gutter 05 - gull i Bærum Open, september 2021

Han fortsetter:

– Vi har trent lite det siste året. Men vi har jobba veldig bra som lag siden påske og fått en helt ny energi i laget etter vi fikk Ståle Frey som hovedtrener. Ståle er veldig flink til å få oss til å jobbe som et lag og ikke bare individuelt sett. Det var ekstra gøy å slå akkurat Oppsal!

Jo Ulltveit-Moe i klubben fortsetter:

– Vi er strålende fornøyde med både bredden i deltakelse og at flere lag gjorde det så godt. Og selvsagt er klubben veldig stolte av at et lag vant hele turneringen i sin klasse. Vi håper at dette kan bidra positivt til rekruttering av nye medlemmer til Kjelsås basket. Baskeball er en liten sport i Norge, men det er i vekst. Vi i Kjelsås basket vil gjerne bidra til at bydelen har et godt tilbud for alle basketballinteresserte barn og unge, og at dermed også bidrar til at bydelen er et godt sted å vokse opp.

Faktaboks - Lagene fra Kjelsås basket i helgens tu

Lagene

I år stilte Kjelsås basket - Nordre Akers lokale basketball klubb - med følgende lag:

  • G09 2 lag: (sist i gruppespillet, men vant B-finalen)
  • G08 2 lag.
  • G07 1 lag
  • G06 2 lag
  • G05 1 lag: Vant alle sine kamper inkludert finalen i A-sluttspillet.
  • G03/04 1 lag
  • J09 2 lag: Ett av lagene kom til finalen i A-sluttspillet, men tapte.
  • J06/07 1 lag: Vant gruppespillet, men tapte med 1 poeng for Tromsø i semifinalen.
  • J03/04/05 3 lag.

Kilde: Kjelsås basket


Nyhetsbrev:


Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!