Trafikkavviklingen i krysset mandag morgen gikk uten de helt store problemene, opplyser Sporveien til Nordre Aker Budstikke.

Les mer om de store endringene i Storo-krysset fremover:

– De fleste trafikantene fra Kjelsås og Grefsen så ut til å ha fått med seg at venstresving ut på Ring 3 er forbudt i anleggsperioden. Derimot var det mange bilister fra Sandaker og Torshov som svingte til venstre mot Smestad og skapte problemer i krysset, sier banesjef for trikk i Sporveien, Tone Manum.

– Vi må understreke at feltet til venstre mot Smestad er stengt, og det betyr at man ikke kan svinge over krysset mot vest. Krysset har annerledes lysregulering i anleggsperioden og ulovlig venstresving vil skape problemer for andre trafikanter i krysset, sier hun.

Hun forteller også at mange tusen beboere på Kjelsås og Grefsen har fått sms-varsling i forkant av anleggsarbeidene, som også som nevnt ble omtalt i Nordre Aker Budstikke, i forrige uke:

– Det har åpenbart hjulpet, for mange unngikk køen nedover Grefsenveien og kjørte alternativ rute via Kjelsåsveien og Sinsenkrysset.

– Køen ned mot Storokrysset strakk seg bare opp til Lettvintveien i 08.30-tiden, der mange svingte av mot Sinsen. Før klokken 09.00 hadde køen nedover Grefsenveien løst seg opp, sier Manum.

Midlertidig holdeplass i bruk

Mens den midlertidige holdeplassen nedenfor krysset først er klar til onsdag, er trikkeholdeplassen ovenfor krysset allerede tatt i bruk:

– Mange trikkepassasjerer fra Kjelsås valgte å gå av på den midlertidige holdeplassen for å reise videre med T-bane fra Storo eller gå ned til Grefsenveien trikkeholdeplass.

For oppdatert reiseinformasjon og rutemønster, oppfordres til å bruke ruter.no.

LES OGSÅ:

Les også

Ja til sykkelvei på nedre Grefsen!

Les også

Hva driver byråd Stav med?