GREFSEN: For rundt 20 år siden bodde Grefsen-mannen Kai Kenneth Hanson i kollektiv. Han var nabo med Erlend Loe:

«Som dessverre mange unge mennesker opplever i dag, følte han seg isolert og nedstemt. Da han var 22 år hadde hans åtte år eldre bror nylig fått diagnosen paranoid schizofren. Dette, samt en rekke andre hendelser i familien, førte til at han selv gikk inn i en depresjon. Han startet med å game, ble «tidenes manager» for Tottenham på natta og unngikk inkassovarsler og sov på dagtid,» står det i pressemelding fra theosloway.no.

Men han hadde registret at naboen var forfatter. En dag, da han var innom en butikk, så han boken Naiv.Super. Han kjente igjen naboens navn og tok med seg boken hjem. Dette endret alt for han. Nå er Kai Kenneth aktuell med monologforestillingen Så leste jeg Naiv. Super, med premiere 7. oktober.

10. oktober er det verdensdagen for psykisk helse, og Kai Kenneth håper med dette at han kan adresse tematikken på en underfundig måte. Det å vokse opp med psykisk syke i nære relasjoner kan oppleves som skamfullt, og er tidvis fortsatt vanskelig.

Det er lett å tenke at du er den eneste og alene. Det var først da han turte å sette ord på utfordringene i familien at han kjente åpenheten gjorde det lettere å gi slipp på angsten og skammen. Sammen med dramatiker Henriette Vedel og regissør Moqi Trolin har de laget en forestilling, som tar utgangspunkt i egne opplevelser, og hans møte med Naiv.Super., står det i pressemeldingen.

Forestillingene skal være så godt som utsolgt.

Den beskrives slik:

«I forestillingen møter vi en ung mann som gamer hele natta og sover hele dagen, mens regningene hoper seg opp i skuffen og han helst bare vil slippe å forholde seg til alle de andre. Være seg om det er damen som ringer fra inkassobyrået, dysfunksjonelle familiemedlemmer, kameratene som ringer og vil ha ham med ut på øl, naboen Erlend, som visstnok har skrevet en bok, eller folk som stjeler andres leverpostei. Han mener selv han kunne trenge en læremester. En livsklok gammel fyr som har vært ute en vinternatt før. Sånn en WAX ON, WAX OFF-type, liksom. Så en dag oppdager han tilfeldig Erlends bok i en bokhandel og begynner ved en innskytelse å lese den. Det endrer alt.»

---

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke


Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!