TÅSEN: – Boka er en hyllest til det vakre fjellterrenget og sykkelmulighetene som finnes fra Øyerfjellet i nord til Sjusjøen i sør. Jeg har selv hytte i området og tenkte å gjøre flere oppmerksomme på de mange turene man kan ta, ofte litt bort fra allfarvei. Det er 35 turer, hvorav de fleste er myntet på folk i alminnelig form. Barn fra 9 - 10 år vil kunne klare mange av dem. Samtidig har jeg lagt inn noen turer for entusiastene, turer som enten er lange, eller har kortere eller lengre strekk med sti og kjerrevei, ifølge Øyvind Wold fra Tåsen i Nordre Aker.

Bokas tittel: «35 sykkelturer i verdens beste skiterreng Hafjell - Øyerfjellet - Nordseter - Sjusjøen.» Utgiver er Øyer turskiløyper.

Han viser til at både Hafjell og Sjusjøen er mest kjent som vinterdestinasjoner, men at stedene også hevder seg som topp sommer-destinasjoner for syklister.

– Som en del av forarbeidet i boka måtte jeg ut og sykle en del nye turer, og ble veldig begeistret for det snille og nesten folketomme terrenget på Øyerfjellet, nord for Hafjell. Her er det nesten ingen hytter, ingen serveringssteder og det venter herlige naturopplevelser med terrengsykkel. Noe av motivasjonen med denne boka er ved bruk av store bilder, faktabokser og ganske korte turbeskrivelser gi folk lyst til å prøve helt nye sykkelturer. Vi har gjort boka ekstra brukervennlig ved at hver tur har en QR-kode, så ruta kan scannes rett inn på telefonen.


Favorittur

Vi ba han plukke ut en favorittur, men det var ikke så lett:

– Men jeg har tatt med flere opp på Lunkefjell-toppen, som er den høyeste ved Sjusjøen. Stien opp ditt har både lette og krevende partier, og man blir belønnet med en utrolig utsikt fra toppen, men tanke på at man kun er tusen meter over havet. Ellers synes familien det er artig å prøve nye grusveier og omveier ned til Lillehammer, og ta bussen opp igjen etterpå, forteller forfatteren, som ellers er på jobb i Syklistenes Landsforening.

Wold er i tillegg frilans artikkelskribent, utstyrstester og fotograf for diverse frilufts- og sportsmagasiner.

Han forsikrer at han også bruker Nordre Aker omegn å sykle i, gjerne med utgangspunkt fra Maridalen for diverse turer. Wold har også tidligere gitt ut boka «På sykkel i Oslo», i 2014, også med turer fra Nordre Aker.


Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke