KORSVOLL: Tidligere i høst skrev Nordre Aker Budstikke om mattilbudet på Aktivitetsskolen (AKS) i bydel Nordre Aker.

Flere av AKS og skolene serverte frukt og grønt, og ikke varm mat. Nå har imidlertid AKS ved Korsvoll «svingt seg».

– Dette har vært etterspurt lenge, sier AKS-leder på Korsvoll skole, Dan Lorntzsen til avisa. Han viser til at elevene nå får et bedre mattilbud, hver tirsdag i første omgang.

Lorntzsen forteller at det var etter høstferien at de endret opplegget, og at de voksne i matgruppen laget mat sammen for å lære.


– Det er det å få en idé ut i praksis, også er det å spørre folk som ikke har laget mat for mange mennesker før, om de vil lage mat for tre hundre elever, sier Lorntzsen videre.

Det er én person ved skolen som har vært den store drivkraften til å få matlagingen i gang:

– Takket være Maren (Kaupang, journ. anm.) så har vi fått den drivkraften og energien som skulle til, mener Lorntzsen. Det er Maren som har introdusert de forskjellige menyene de skal servere barna.


Krispy fiskewraps og «pulled chicken»

Maren Kaupang er lærer ved Korsvoll skole, men gikk i fjor ett år på kokkeskole i New York. Hun har også laget oppskriftene de skal bruke ved AKS, foruten suppe, også «pulled chicken» med granateple og krispy fiskewraps med søt chilisaus.

– Vi vet vi har Maren på lånt tid, men det som er fint er at det er masse matlærdom igjen her ved AKS.

AKS-lederen legger til at de er opptatt av at maten som skal serveres elevene må være sunn.

– Foreldrene til barna er jo veldig flinke til å lage gode matpakker. Så, om vi skal erstatte de en gang i uka, er det viktig at det må være fullverdige måltider.


Fornøyde barn

Barna selv synes også det er viktig med sunn mat.

– Jeg vil helst ha sunn mat, men det må være digg og da, sier Gaute fra klasse 4A, som forteller at han liker å lage mat selv.

Klassekamerat Aslak er enig.

– Også er det fint å få varm mat så det kan holde oss litt varme siden det er så kaldt ute. Også gir det masse energi.

På dagens meny var det gulrotsuppe med appelsin, ingefær og grove krutonger som stod for tur. Det var gutta fornøyde med.

– Dette var veldig bra, sier Aslak.

– Veldig godt. Det er mye bedre å få noe varmt her i stedet for å åpne en kald matpakke som ligger i sekken, legger Gaute til.

Selv om begge to er godt fornøyde med den nye tirsdagsmaten, har de drømmer om hva som bør serveres ved AKS:

– Kanskje pannekaker, taco og nachos? foreslår Aslak.

– Og sushi, mener Gaute.

Mål om å utvide tilbudet

AKS-leder Lorntzsen legger ikke skjul på at de har et ønske å kunne utvide tilbudet.

– Målet er å utvide mattilbudet, til matlaging flere ganger i uken. Det blir litt det man gjør det til selv. Akkurat nå så er det veldig spennende og ikke minst sosialt for oss i fellesskapet å lage mat sammen.

---

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke