KJELSÅS: Anne-Britt Nilsen (81) fra Kjelsås er godt kjent blant annet fra turgruppa: Kjelsås 60 pluss, hvor hun i mange år har vært leder. Men Anne-Britt stopper ikke trimmen der. Nå har hun akkurat kommet hjem fra World Masters Orienteering Championships 2022 - for veteraner - i Gargano i Italia.

– Konkurransen samlet rundt 3000 deltakere fra 40 land. Det var kvalifiseringsløp både i sprint, mellomdistanse og langdistanse. De 80 beste fra kvalifiseringen kom til A-finalene, det er der det deles ut medaljer. De 80 neste kom i B-finalene, som hadde kortere og mer enkel orientering, de neste 80 i C-finalene og så videre, forteller Anne-Britt, og at hun selv kvalifiserte seg for A-finalen i alle disiplinene.

Anne-Britt konkurrerte i A-finalen fra 80 - 85 år. Og det gikk særdeles bra i sprintifnalen.

Hun fortsetter:

– I sprintfinalen ble jeg nummer tre, og fikk bronsemedalje, ett minutt foran nummer fire, sier den veldig spreke 81-åringen, som mener og tror at det må være første gang et medlem på 81 år fra Kjelsås IL, får medalje i orientering for veteraner i et VM.

Bare å la seg imponere og gratulere Anne-Britt.

Nydalens Skiklub hadde også med tre deltagere i veteran-VM i Italia. Beste plassering ble Christian Vogelsang som tok bronse i Menn 50-klassen, på mellomdistansen i A-finalen, melder klubben.