Det var Golbergs første individuelle mesterskapsmedalje i VM og OL.

Golberg havnet i trøbbel noen minutter etter målgang. Han måtte avbryte et intervju med NRK da tårene presset seg fram.

– Det var dumt jeg skulle komme hit når dette gikk opp for meg, sa Golberg.

– Først står jeg og ser på en semifinale der romkameraten min (Erik Valnes) faller og ikke får muligheten til å gå finale. Det er veldig brutalt, fortsatte han.

Ofret mye

Til tross for at Gol-løperen har vist svært god form denne sesongen, hadde han ikke forventet å ta medalje torsdag.

– Dette er veldig stort. Jeg hadde ikke forventet at det skulle skje i dag. Det gjorde det. Jeg har forberedt meg godt. Jeg har trent for dette i mange år. Veldig gøy å få det til når det gjelder, sa Golberg videre.

Han har ofret mye for å kunne stå på pallen i mesterskapssammenheng.

– Det har vært mye ofring fra meg selv, men også fra de rundt meg. Jeg er veldig glad. Sorry, sa Golberg og måtte forlate intervjuet gråtende.

Dramatikk

Etter en stund hadde Golberg tatt seg inn.

– Det var en dag hvor alt stemte for meg bortsett fra et lite uhell i finalen, sa Golberg til NTB før han fortalte at stroppen på den ene staven gikk i stykker etter et snaut minutt av finalen.

– Jeg tenkte noen sekunder at dette kommer aldri til å gå. Jeg trodde det skulle det skulle ryke i finalen, men heldigvis var ikke de andre sterke nok.

Golberg kom inn nærmest den suverene vinneren, men foran bronsemannen Jules Chappaz (Frankrike).

Mareritt i 2013

Hjemme har Golberg samboer Line Sogn Plassen og to døtre (Frida og Sara). De to ungene ble tatt ut av barnehagen ukene fram mot VM-avreise for pappa. Dette for å unngå at Golberg pådro seg sykdom.

For ti år siden ble Golberg norsk syndebukk i sitt første verdensmesterskap i Val di Fiemme-VM. Han møtte veggen under lagsprinten.

Det gjorde at Norge forsvant ut av konkurransen i semifinalen. Golberg gikk da sammen med Petter Northug.

Femteplassen fra 2013-sprinten var inntil torsdag Golbergs VM-beste individuelt. Han har også to åttendeplasser individuelt fra sprinten og femmila i Oberstdorf-VM for to år siden.

Søndag venter lagsprinten i årets VM. Golberg la torsdag inn en sterk søknad om å få gå den sammen med Klæbo.

(©NTB)