Daglig leder i Nydalen Bryggeri og spiseri, Jin Jæger, gleder seg veldig til neste fredag og lørdag, 19. og 20. august. Da arrangerer de stor lagerfest i Nydalsveien 30A.

– Det er moro med øl, og særlig for oss som "driver" med øl, sier Jæger, og viser til at Nydalen brygger eget øl.

– Vi gleder oss masse, dette er et lavterskelarrangement.

På ølfestivalen vil også andre bryggerier være representert.

– Vi inviterer både fredag og lørdag, fra 16.00. Vi ønsker å lage en god kickstart på høsten - overgangen fra sommeren og ferie må jo ikke bli for bratt og kjip, ler Jæger, og fortsetter:

– Vi håper på at også mange som jobber i Nydalen tar turen hit fredag ettermiddag, så blir det vel flere Nydalen-beboere som eventuelt tar turen hit lørdag. Men alle er velkommen - det er jo mange turgåere forbi her, og bare å komme innom.

Det er lagerøl det skal dreie seg om, også pils, som Jæger forklarer er i kategorien lagerøl.

– Det vil i hvert fall bli rundt 20 foreskjellige lagerøl på menyen. Lagerøl er i utgangspunktet en smalere kategori enn det vi kaller ale-kategorien, men samtidig er jo pilsen en lagertype, og den drikkes det veldig mye av. Lagerøl sier seg litt selv, den er lagret lenger og under lave temperaturer. Men vi som syns det er gøy å lage øl og godt å drikke øl, vi tenker jo egentlig ikke i kategorier.

Og det er til og med vitaminer i øl - hvor mye B-vitaminer er det i en øl?

– He,he, det er nok endel B-vitaminer i øl. Men jeg kan ikke love at folk med lite, våkner opp dagen etter med lange negler og mye hår.