Tirsdag morgen kunne forbipasserende legge merke til at gelenderet ved Tåsen t-banestasjon (retning Sognsvann), på gangveien ned mot gamle ringvei, var sagd ned og fjernet. Før det ble fjernet kunne man gå gjennom åpningene for å bruke en snarvei ned skråningen.

Onsdag ettermiddag var det allerede satt opp noe nytt, denne gangen var det ikke et gelender men et nettinggjerde. Foreløpig er det ingen måte å holde seg fast, annet enn rett i gjerdet.

Gelenderet som før sto langs bakken var åpent og det var laget en snarvei ved å gå gjennom gjerdet. Veien er ofte brukt av barn på vei til og fra Tåsen skole som ligger rett i nærheten.

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med Bymiljøetaten for å høre hva som er årsaken til at det nå har blitt satt opp et slikt gjerde.

– Vi er i gang med å sette opp et tryggere gjerde. Dette er et tiltak for Tåsen skole som er Hjertesoneskole. Det var åpninger i det eksisterende gjerdet, som barna brukte som snarvei. Det vil bli montert en håndløper som vil kunne bidra med å gi støtte og stabilitet for gående her og ikke minst øke følelse av sikkerhet og trygghet, sier pressevakt Hanne Sofie Fremstad.

Hjertesoneskole er et prosjekt som flere Oslo-skoler er med på for å sikre og gjøre skoleveien for barn og unge tryggere.

Tåsen er blant tre skoler i Nordre Aker som er en del av hjertesoneprosjektet.

Ler mer om hjertesone på Tåsen skole:

LES OGSÅ: