NORDRE AKER: – I Nordre Aker tar vi sikte på å få inn to representanter. Det er et hårete mål, men ikke umulig å oppnå. For å klare det må vi få en oppslutning på 8,8 prosent, sier Liv Derås Bjørnstad.

Hun er 1. kandidat til bydelsutvalget for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Nordre Aker. Ved siden av er hun gartner og pedagog på Geitmyra matkultursenter for barn, nederst i Tåsenveien.

MDG har aldri vært representert i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker. For fire år siden fikk partiet valgt inn representanter i bydelene St. Hanshaugen, Sagene og Gamle Oslo. I tillegg har en Venstre-mann i bydelsutvalget på Grorud meldt overgang til MDG i løpet av perioden.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: Stort nytt aktivitetstilbud i Nydalen: Snart åpner "Fangene på Fortet"

Grønn framgang

Miljøpartiet de Grønne har bykset frem på meningsmålingene den siste tiden. I en spørreundersøkelse utført av Respons Analyse for Aftenposten i mars i år fikk partiet 6,5 prosent oppslutning i Oslo.

I en tilsvarende undersøkelse i juni økte partiet til hele 8,4 prosent oppslutning.

Det gjør Miljøpartiet de Grønne til byens tredje største parti, større enn Fremskrittspartiet (7,6 prosent) og større enn de to andre miljøpartiene Venstre (6,6) og SV (5,3).

Og et slikt valgresultat ville gitt partiet fem delegater i bystyret, fire flere enn i dag.

– Dette er et tegn på at oslofolk ønsker en grønnere by og en garanti for at grønnere løsninger vil bli øverst satt i førersetet i byen vår, sa førstekandidat til bystyret, Lan Marie Nguyen Berg, til Osloby i juni.

– Vi tenker langsiktig. Vi tør å si at vi vil ha færre biler og mer kollektiv-transport og sykkelveier, at vi vil kutte utslippene drastisk. Vi tør å si at E18 til Asker er å satse på fortiden, mens nye tog og t-banetunneller er fremtiden, sier bydelskanditat Liv Derås Bjørnstad.

LES OGSÅ: Liv Derås Bjørnstad om fiendtlig arkitektur: Benkene på Nydalen T-banestasjon minner mer om treningsapparater enn et sted man kan ta en pust i bakken

– Passer Nordre Aker

Målsetningen om 8,8 prosent av stemmen, er kanskje ingen umulighet for MDG. I stortingsvalget for to år siden fikk de 1150 stemmer, eller 6 prosent oppslutning. En fremgang på 5,5 prosentpoeng på fire år.

– Vi tror at budskapet vårt passer godt for folk i Nordre Aker. Her er folk flinke til å sette pris på naturen og de er glade i å ha det grønt rundt seg. De er også oppvakte og godt utdannede mennesker som vet hvilke utfordringer verden står overfor, sier Bjørnstad.

Nordre Aker MDG fokuserer på hva som kan gjøres lokalt for å møte globale utfordringer, forteller hun.

– Vi tror vi kan være en viktig del av å skape et samfunn som flytter fokus fra materielt forbruk til livskvalitet. Da blir kultur, idrett og friluftsliv viktig. Derfor vil vi styrke frivillig sektor.

LES OGSÅ: Toalettene på Sognsvnann lekker, og de forurenser vannet og grunnen

Grønne midler og sykkelvei

Hun forteller at blant partiets hjertesaker i Nordre Aker er å opprette en ordning med søkbare midler for grønne initiativtakere i bydelen. Dette etter modell av Grønne midler i Bydel Sagene. MDG ønsker dessuten å bygget egen infrastruktur for gående og syklende, de vil styrke kollektivtransporten. De vil også innføre et CO²-regnskap i bydelen.

– For meg personlig er bedre bemanning og flere pedagoger i barnehagene en hjertesak som passer godt med partiets politikk, sier Bjørnstad.

LES OGSÅ:
* Hvis Lyn berger plassen får du se denne mannen med Beatles-lugg
* Nei, dette bildet er ikke fra en klesreklame
* Nordre Aker på tørrkok-toppen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!