– Det er mye dårlig vær ute og går, og vi har sendt ut utrolig mange farevarsler. Det er så mange at man nesten går i surr, forteller vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Både Nord-Norge, Trøndelag og indre strøk av Møre og Romsdal må belage seg på kraftig vind de neste dagene. Det blir også luftig i Vestland og Rogaland. Enkelte steder ved kysten blir det vindkast opp i 33 meter i sekundet.

– Det blir vanskelige kjøreforhold. Samtidig er det meldt masse snø i Vestland og Rogaland, hvor det vil bli snøfokk og trolig kolonnekjøring og stengte veier, sier meteorologen.

Meldt 40 centimeter snø

Det er imidlertid ikke slik at vinteren herjer aller mest i nord. I Agder og deler av Vestfold og Telemark er det ventet opp mot 40 centimeter med snø fredag, og det er utstedt oransje farevarsel.

– Det kommer mildt sagt mye snø, sier Skjervagen, som advarer om vanskelige kjøreforhold også her.

– Det blir gode skiforhold i fjellet i Sør-Norge, men det kommer også mye snøfokk i helgen, så det er ikke bare jubel, sier hun.

Fra snøkaos til glattis

Torsdag fortsetter snøen å lave i store deler av landet. Selv om skientusiastene jubler over puddersnø på fjellet, var det en mer amper stemning i hovedstaden, hvor kollektivtrafikken ble lammet av snøværet for andre dag på rad.

Mot helgen kommer derimot plussgradene, og Oslo-folk må belage seg på at vinterlandet forvandles til glattis.

– Når snøen gir seg, blir det kjempeglatt. Da er det best å la bilen stå hjemme. Det blir nok heller ikke helgen for å dra på hytta eller til fjellet. Det kan bli veldig kaotisk, sier Skjervagen.

Flere plussgrader

– Det blir en overgang fra mange minusgrader til plussgrader, i tillegg kommer det nedbør i form av regn, sier hun.

I Kristiansand, Bergen og Oslo er det meldt opp mot 8 plussgrader til helgen.

Ifølge meteorologen er det dermed ikke usannsynlig at et farevarsel på is snart blir føyet til lista, som vokser seg større hver dag som går.

Følg med på trafikken