I 2001 nådde Storo Storsenter for første gang 1 milliard kroner i omsetning. I 2012 passerte det da nylig utvidede kjøpesenteret 2 milliarder for første gang, og i uke 50 i år ble nok en milepæl nådd for første gang – 3 milliarder kroner i omsetning. Og det før årets juleshopping er unnagjort.

Det forteller en svært fornøyd senterdirektør, Unni Merethe Aasgaard, til Nordre Aker Budstikke.

– Akkumulert har vi en økning på 22,7 prosent, sier hun.

Rekordår

I år passerte nemlig Storo 2 milliardersmerket rekordtidlig, allerede i tredje kvartal.

Det er bare få uker siden Oslos største kjøpesenter i omsetning satte Black Week-rekord. Og allerede da hadde omsetningen – i kroner – passert fjoråret med 200 millioner.

I 2021 omsatte Storo for 2,6 milliarder, mot 2,7 året før. Begge årene var preget av koronapandemi, med tidvis strenge restriksjoner.

Selv når vi hensyntar prisstigningen så langt i år, på 6,5 prosent ifølge SSB, er omsetningen fram til uke 50 om lag åtte prosent over totalomsetningen for hele 2021. Og enda gjenstår mange handledager før vi skriver 2023.

– Vi har denne uken og ikke minst romjulen før vi legger bak oss et fantastisk 2022. Jeg ser ikke bort i fra at vi ender på 3,2 milliarder når året er omme, sier Aasgaard.

Mye nytt i året som gikk

– Har du noen formening om hvorfor det har gått så godt i år?

– Det er summen av mange ting – tenker at vi har en riktig og god butikkmiks i forhold til kundegrunnlaget vårt. Innen mote så har vi H&M, Cubus og KappAhl på den ene siden, på den andre siden har vi høyprofilkonsepter som Høyer, Qomo, Carla og Kjær Oslo. Innen interiør har vi det samme – Nille, Princess, Kid med flere, og Bolia og NoDe (Nordisk Design) i den andre enden, sier senterdirektøren.

Hun forteller at det har skjedd mye nytt på Storo gjennom året, blant annet med ti nye butikkåpninger, og 15 butikker som har oppgradert kjedeprofil.

– Jeg er veldig takknemlig for at kjedene prioriterer å fornye konseptet sitt hos oss, og grunnen til at de tar den investeringen er at kjeden driver sin beste butikk hos oss, sier Aasgaard.

Disse bransjene peker seg ut

Det er særlig to bransjer som skiller seg ut som årets vinnere, per uke 50, ifølge Aasgaard. Servering har økt med 17,2 prosent i år, mens klær, sko og reiseeffekter er opp 3,8 prosent.

Hun sier også at Odeon, kinoen på Storo, igjen leverer gode resultater, etter at bransjen under pandemien både led av lange perioder med pålagt nedstenging og at produksjonen og lanseringen av nye filmer stoppet opp.

– Det har tatt litt tid før man er tilbake og kan invitere til premierer igjen. Avatar hadde premiere i forrige uke og det ser vi godt på tallene.

– Hva tenker du om at dere setter rekord, både for året og i Black Week tidligere i år, samtidig som det er mye usikkerhet rundt folks privatøkonomi?

– Med det bakteppet vi har nå, med betydelig internasjonal usikkerhet, høye strømpriser, uvanlig høy inflasjon og økende renteutgifter så er dette veldig sterkt av Team Storo, sier Aasgaard.

– At Team Storo leverer når det gjelder er fantastisk gøy.