Flere ganger har vi lest om folk som «forbytter» ski på markastuene, visstnok vanligvis slik at nye ski forsvinner og de gamle står igjen. Eller enda verre, folk må gå hjem på bena etter tyveriet.

Få registrerer at skiene har et IDnummer på siden, og de unnlater derfor å ta bilde av IDnummeret før ulykken er ute, og da er det verre å bevise at skiene er dine.

Dessverre registrerer ikke alle butikker IDnummeret, slik de gjør med rammenummeret på sykler. Det er derfor ikke alltid hjelp å få fra butikken, selv om man har kvitteringen.

Står tyvens ski igjen, kan man være heldig å finne «forbytterens» IDnummer på de gamle skiene de ville kvitte seg med. Kanskje det kan bidra til at en får byttet skiene tilbake? Kan politiet hjelpe når en anmelder tyveriet?

Vårt dyrekjøpte råd, etter "fatalt" besøk på Skjennungstua, må derfor være at en tar bilde av IDnummeret på skiene (på siden under bindingen). Kjøp også en skilås (en variant av sykkellås, men mindre, til å ha i lommen, koster et par hundre). Til markastuene, skaff dere skistativ som gjør det lettere å låse fast skiene!

Da kan dette problemet bli mindre på store utfartsdager, og færre fristes til å bli kjeltringer og ødelegge for andre.