For øyeblikket er det et hett tema om vi som by kan godta fiendtlig arkitektur. Det dreier seg om benker det ikke er mulig å legge seg ned på og kroker med så kalte uteliggerpigger som gjør det umulig å ta seg en hvil i et skjermet hjørne.

Dette er en anledning til å drøfte verdiene vi vil bygge byen og bydelen på. Det er foreløpig ikke mange eksempler på fiendtlig arkitektur i byen og vi bør sørge for at det ikke blir fler, men at vi styrer i retningen av en varm og vennlig by.

Her i Nordre Aker er det sikkert mange som kjenner til benkene på Nydalen T-banestasjon. De er laget i glatt stål som heller litt nedover. For å sitte må du plante føttene godt i bakken og spenne lårmusklene for ikke å skli av.

De minner mer om et treningsapparat enn en pust i bakken og gjør at Nydalen T-banestasjon egner seg dårlig for de med redusert mobilitet.

Jeg var nylig på sommerferie på Gotland og ble entusiastisk over øyas eksempel på vennlig arkitektur. Her kan du ta deg en hvil i en offentlig hengekøye. Som fot og sykkelturist kan jeg skrive under på at jeg følte meg godt mottatt i en by som byr på en tuppelur i solskinnet.

Miljøpartiet De Grønne i Nordre Aker mener vi bør bruke kreftene våre på å skape en by som ønsker deg velkommen, som byr på en hvil og som tar vare på de som ikke har så lett for å komme seg rundt. I min drømmeby fins det hengekøyer i byens parker og nok sengeplasser til hjemløse.

Liv Derås Bjørnstad
1. kandidat i Miljøpartiet De Grønne, Nordre Aker

LES OGSÅ:
* Knut Arild Hareide (KrF): Partileder i vater
* Anders Anundsen (Frp): – Jeg svømte på dypt vann. Jeg innrømmer det
* – Skivebom fra Oslo Unge Venstre

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!