Torsdag åpnet Pål Myklebust tre store esker på Kollhytta. De er proppfulle av t-skjorter. Alle som er med på Trollnatta lørdag får ei t-skjorte ved målgang.

– Dette er klart for høstens mest spennende eventyr med magisk stemning ute i skogen, og jeg garanterer nærmest oppholdsvær, sier Pål Myklebust, leder for orienteringsgruppa i IL Koll.

Det er 11. gangen som Trollnatta arrangeres. Torsdag ettermiddag var omtrent 200 påmeldte. Som mest har det deltatt 428 unge i alderen ett til 16 år. 500 t-skjorter er klare for utdeling i år.

Løypene er fra 0,5 til 4,0 kilometer. I den korte løypa gjør en del halloween-effekter at det blir ekstra moro å finne fram.

Start er fra klokka 16.30. Det er valgfri starttid fram til klokka 18.30 foruten for de i alderen 13–16 år som vil være med på fellesstarten klokka 19.00.

– Er det ikke farlig å orientere ute i skogen når det er mørkt?

– Å, nei, sier Myklebust.

– Men det er veldig mørkt?

– I den korteste løypa på 500 meter er det selvlysende ballonger fra start til mål.

Så det kan faktisk være mulig å komme rundt uten lykt, men litt lys er nok uansett en fordel.

Mål er på Kollhytta, starten er like ved, og nå er det flotte forhold i skogen. Lørdag er det også meldt oppholdsvært og mange plussgrader.

Påmelding skjer gjerne på forhånd til orientering@koll.no. Det koster bare 125 kroner ved forhåndspåmelding. Det er også mulig å melde seg på ved ankomst. Prisen er 150 kroner på arena, oo t-skjorte og kart er inkludert.

Ved innkomst er det også kiosk, og i følge Koll har de byens beste kaker.

Koll ønsker også alle nysgjerrige velkomment til Kollbanen og Kollhytta for å følge arrangementet.