– Vi er veldig glade for sol på første dag! stråler OverOslo-sjefene Thorkild Gundersen og Lars P. Fosdahl til Nordre Aker Budstikke, like før første band går på scenen fredag ettermiddag.

De har lengtet og ventet i to år, før de endelig kunne starte med opprigg for tre uker siden.

– Det har vært mye jobb, med hundre personer i sving døgnet rundt. Vi legger mye i detaljene. Mye er laget av tre, du finner lite plast her. Vi er jo i skogen, da skal du få den følelsen.

Totalt er 500 i sving for å få i gang festivalen, inkludert russebusser, idrettslag og andre frivillige.

– Hvordan har det vært å måtte avlyse de siste to årene?

– Nå føles det som om de årene gikk fort, men det var frustrerende å ikke vite der og da. Om vi hadde fått vite at de neste årene kom til å gå med til langrenn og fisketurer, så hadde det vært greit. Men uforutsigbarhet sliter på kulturlivet. Vi har fått tida til å gå med OverOslo Ung og OverOslo Hagefest, men det er dette her vi lever av.

500 flere publikummere hver dag

Festivalsjefene er opptatt av at alle skal føle seg som VIP på OverOslo. Derfor er det ingen «golden circle» eller andre muligheter for å kjøpe seg bedre plasser foran scena.

– Vi har noen som sitter inne på restauranten, men alle kan kjøpe seg en plass der. Det går ikke an å sende oss en e-post og spørre om å få spesialbehandling.

Nytt av året er en den nye DNB-scenen i området Bakgården.

– Det blir plass til mange i det miljøet på baksiden. Det har blitt veldig fint, og har gjort ta vi nå har plass til 6000 publikummere hver dag. Det er 500 opp fra tidligere år. Her blir det også etterfest med mer musikk og jenka!

I år starter festivalen med to ekstradager med blant annet a-ha både fredag og lørdag, før festivalen fortsetter på onsdag.

– Blir OverOslo en ukesfestival etter hvert?

– Tanken har streifet oss. Veldig mange festivaler øker kapasiteten, det kan ikke vi gjøre, det går jo nedover på alle kanter her. Men vi skal evaluere det etter festivalen, men det handler om mange ting. Vi skal tenke på det. Så lenge folk vil, er det jo fristende.

Bildeserie

6000 fikk endelig dratt på festival! Ser du noen kjente fjes?

Mye moro nesten hele uka

Etter lørdagen blir det fire dagers opphold, men det skal ikke være helt stille på Grefsenkollen likevel. Søndag er «Den superstore familiedagen», da skal 4000 små og store kose seg med musikk, dans, sang og mye mer moro.

Det er gratis å komme inn, men det er nå fullt, i likhet med alle OverOslo-konsertdagene, informerer festivalsjefene.

Men det er mulig å få tak i billetter til humor-kvelden på tirsdag, med blant andre Jonas Kinge Bergland, Else Kåss Furuseth, Morten Ramm, Martin Beyer-Olsen, Einar Tørnquist og Erik Solbakken.

Bildeserie

Stormende jubel til a-ha: – Vi har ventet på dette!