I helgen var det stor aktivitet på Voldsløkka.

– Landhockeylag fra hele Norge, mest fra Oslo, og første gang fra Trondheim, deltar i NM utendørs. Kategoriene er kvinner, mix barn alder 13-16 år, elite og oldboys. Landhockey er en stor idrett på verdensbasis. Men i Norge er det kun 600 aktive spillere. På 80-tallet var det pakistanske og indiske innvandrere som introduserte landhockey i Norge. Landhockey er en veldig inkluderende idrett - med bredde, sa Sebastian Skaugvoll i seksjonsstyret i landhockey, som ligger under Norges Bandyforbund, i forkant av mesterskapet.

Skaugvoll oppsummerer nå etter mesterskapet i helgen, og at det var flere enn 100 deltagere til sammen som deltok, fordelt på totalt 13 lag.

– Folk kom og gikk gjennom hele helgen - det var rett og slett et veldig bra engasjement på banen, rundt banen og på tribunen. Basert på resultatene går Furuset Landhockey Klubb og Kringsjå Sportsklubb til Europa-spill i 2024, forteller Skaugvoll.

Han fortsetter om mesterskapet:

– Der ble det mange mål, og med flere jevne lag. Til slutt vant Mask oldboys-klassen. Mask U16 dominerte finalespillet, og vant overbevisende mot Oslo SK U16.

– Elitefinalen vant Furuset med 2-1. Furuset ledet 1-0 over Kringsjå i løpet av noen minutter ut i kampen, men dro også på seg hele fire gule kort. Det betyr at de spilte hele fem minutter med fire færre spillere på banen. Kringsjå utlignet til 1-1, da Furuset var undertallige. Men da Furuset igjen hadde fullt lag, klarte Dan Gillespie å score det avgjørende målet. Kringsjå fikk noen sjanser i den siste delen av kampen men Furuset klarte å ta seieren med hjem.

I slutten av oktober starter innendørssesongen i landhockey, og den varer til mars. NM spilles så i slutten av mars.

– Hvorfor spiller ikke damer/jenter NM i landhockey?

– Det var vennskapskamper mellom damer fra Trondheim og damer fra Sagene, begge var jevne, men ble vunnet av Sagene, sier Skaugvoll.

– Vi er faktisk veldig stolte over at vi fikk dette til ettersom det per dato ikke finnes en dameserie. Vi har masse jenter i hockey men ikke så mange damer, så vi har ikke klart å sette opp en ren dameserie enda. Derfor spiller damer vanligvis også sammen med herrer. Så dette var vi veldig fornøyde med!