Samtalene kommer til å handle om helse, samfunn og det som skjer i eget nærmiljø. Poenget er ikke å bli perfekt i grammatikk. Poenget er å forstå og bli forstått, slik at kvinnene kan bygge nettverk og ta del i det norske samfunnet, skriver Frivillighetssentralen i en pressemelding.

Tilbudet er gratis, og det er ingen møteplikt.

Første kursdag er 12. oktober, og behovet for slike uformelle samtalegrupper er stort, skriver Frivillighetssentralen. Flyktninger og innvandrere er naturlige målgrupper, og tilbudet er lagt på dagtid – på et tidspunkt som ikke kolliderer med NAVs integreringskurs.

– Men vi vet også at det finnes mange kvinner i vårt område som har bodd flere år i Norge uten å lære språket, fordi de snakker engelsk på arbeidsplassen og ikke er komfortable med å «stotre» på norsk blant familie og venner. Mange av disse kvinnene jobber deltid og/eller skift, og vi håper at tidspunktet også kan passe for noen av dem.

Tilbudet inngår i Sanitetsforeningens program for integrering, og det går ut på å skape et forum der kvinner fra ulike land kan komme sammen og øve på å snakke norsk.

Språkvenn vil foregå hver onsdag fra kl. 10 til 12 fra og med 12. oktober. Man trenger ikke å melde seg på, og det er bare å møte opp på Sogn Frivillighetssentral i Minister Ditleffs vei 22.

Les også

Anne fra Ullevål kan bli ordfører: – Jeg er en som tar litt utradisjonelle valg