Snart klart for femårsjubileum av «Nabolagsfestivalen», 27. august, på plassen ved Saturnveien, Gamle Kjelsåsvei og Engebråtveien.

– De siste to årene har vi gjennomført festivalen med koronarestriksjoner, det skal derfor bli veldig godt å slippe disse i år, ifølge initiativtager og festivalsjef Roar Smelhus.

Videre fra pressemeldingen står det at bydelen støtter fortsatt opp om festivalen gjennom frivillighetsmidler, noe som er helt avgjørende, ifølge festivalsjefen.

– Vi har heldigvis også med oss noen samarbeidspartnere, som gjør gjennomføringen mulig. Vi ønsker å holde billettkostnadene på et minimum, og for å få til det frir vi til det lokale næringslivet.

Annerledes i år, er at i tillegg til musikken, så tar de med bokbadinitiativet fra Banken i Grefsenveien:

– Midt i det musikalske programmet så blir det bokbad med forfatterne Sigri Sandberg og Erlend Loe. Sigri slapp boken «Ro» tidligere i år, og Erlend Loe slipper boken «Giæver og Lunker» 15. august. Begge bor lokalt i bydelen, selv om de har sin bakgrunn andre steder i Norge. De vil bli bokbadet av Bankens faste bokbader, lokale Yngve Kveine.

Det vil også bli lokket med utlodding av to kunstverk som er donert til festivalen av kunstnerne Ingebjørg Støyva og Gabriel Schmitz.

Smelhus forteller om årets artister og band:

– Bandene Avind, Soft Ride, Johan Berggren, Olle Abstract og Dugg kommer. De to sistnevnte er lokale artister, godt etablerte sådan. Vi øsker også å slippe til lokale artister, slik at de kan nå sitt etablerte publikum i sitt nærområde. Samtidig er det gøy for oss som lytter, at vi har flere lokale artister vi kan spille på når vi gjennomfører aktiviteter for nabolaget. Johan Berggren er for øvrig spellemannspris nominert flere ganger, mens fjorårets Baharie vant årets spellemannspris i sin sjanger. Det bekrefter at vi også kan skilte med god musikalsk kvalitet, selv om de ikke alltid er lokale.

Her kan du lese mer om ararngementet.