Fjerde søndag i advent, 18. desember, skal igjen Nordbergkorets røster høres fra Nordberg kirke for første gang siden 2019. På repertoaret har de kjente og kjære julesanger, og flere gjester står på plakaten.

Dørene åpner klokken 19, etter finalen i fotball VM, påpeker dirigent Victoria Jakhelln.

Denne sommeren hadde koret sin første opptreden på flere år, da med gjesteartist Espen Beranek Holm. I oktober sang de også i anledning kirkens 60-årsdag.

– Nordbergkoret setter stor pris på å få synge i Nordberg kirke, hvor vi bruker ha konsert hver jul og hver sommer, og vi er veldig glade for at det nå er mulig å møtes og synge sammen og spre musikkglede igjen, sier dirigent Jakhelln.

De melder om at sommerens konsert gikk bra, men at det nok er blitt noen rustne røster etter korona. Det skal imidlertid gå bra, mener styremedlem Marianne Wright Pedersen.

– Vi er klare for konsert og satser på at stemmene er på plass til konserten.

Blant sangene er Bjelleklang, Deilig er jorden, Pie Jesus og En stjerne skinner i natt, kan de røpe.

– Vi gleder oss til å skape julestemning på konserten 18. desember og håper mange vil komme og finne juleroen sammen med oss!

To lokale og én nesodding

Koret har fått med seg flere gjester på laget i år. Marcus Jakhelln Dawson, oppvokst på Kringsjå, begynte i Sølvguttene som 7-åring, og har i flere år vært hovedsolist. Han har en bachelor fra Royal Academy og Music i London, og jobber nå md en master i sang på operaakademiet i København.

Martin Stangebye er også lokal, fra Korsvoll, og har spilt cello siden han var 6. Han har studert ved noen av Skandinavias beste musikkonservatorier og arbeider nå med å avslutte en master i utøvende cello.

Også pianist Natasja Rybak er med. Nesoddingen er også moren til fiolinist Alexander Rybak.

– Vi har vært så heldige og hatt med oss Natasja Rybak som pianist tidligere og setter stor pris på at hun vil spille med oss igjen nå til jul, sier dirigenten.

Rybak og Jakhelln jobber nemlig sammen i mannskoret Karl Johan-koret, som Jakhelln også dirigerer.

– Jeg synes det er et spennende kor å jobbe med, og jeg er glad for det gode samarbeidet Victoria og jeg har hatt i mange år, sier Rybak.