NORDRE AKER: Tirsdag møtte 10-klassingene ved Engebråten ungdomsskole ingeniører fra Aker Solutions. Kanskje ble elevene inspirert til å ta ingeniørutdanning - ifølge rektor Jon Isebakke ved Engebråten, ønsker veldig mange av elevene å bli ingeniører. 

- Gjennom samtaler med elevene vet vi at så mange som en av tre elever ønsker å ta en ingeniørutdanning, sier rektor Jon Isebakke.

Ingeniørene Nicolai Skjelsbæk (27) og Sebastian Aske (25) fra Aker Solutions møtte elevene ved Teknisk Museum for å inspirere 10. klassingene til å ta ingeniørutdanning. Innen 1. mars 2015 gjelder frist for videre utdannings- og yrkesvalg.

Ingeniøryrket veldig forskjellig

De fortalte om deres utdanning og arbeidshverdag på Tranby, utenfor Drammen. Selv om begge er utdannet ingeniører og jobber på samme prosjekt med undervannsinstallasjoner, har de helt forskjellige oppgaver. Ingeniøryrket kan være veldig forskjellig avhengig av hvilken retning man velger, og det finnes mange muligheter, som for eksempel byggingeniør, sivilingeniør, elektroingeniør, HMS-ingeniør og så videre.

Noen arbeider praktisk, andre er ledere og spesialister.

- En typisk ingeniør er kreativ, tenker logisk, er en problemløser, nysgjerrig og interesserer seg i hvordan verden henger sammen, kunne Skjelsbæk og Aske fortelle elevene.

- Mer sikker

Omar Bouhmidi(15) og Synne Furuheim Kråkenes(15) synes foredragene var spennende.  Omar har en far som er ingeniør og vil gjerne bli det selv.

- Nå er jeg enda mer sikker, sier han. Jeg er interessert i spillteknologi og ser nå at dette også brukes av ingeniører blant annet for å reparere på undervannsinstallasjoner, sier Omar.

Synne Furuheim Kråkenes er mer usikker på hva hun vil bli.

- Jeg synes realfag er spennende, men har ikke bestemt meg. Jeg vil studere i utlandet, sier hun.

Partnership-avtale med Engebråten

Engebråten ungdomsskole og Engineerium inngikk i høst en partnership-avtale. Bakgrunnen for avtalen er Engineeriums satsing på rekruttering til ingeniøryrket.

- Partnership-avtalen dreier seg i hovedsak om å samarbeide om innhold i valgfaget teknologi i praksis, utdanningsvalg, nøtteknekkerdag i matte og et internship for utvalgte elever til sommeren, sier daglig leder Trine Melgård ved Engineerium.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.

Laster inn ...