De norske jentene var tidligere i uken i aksjon og endte med en 5. plass, en bronse, en sølv på våre tre utøvere.

En fantastisk prestasjon.

Fredag skulle Oskar «Tåsenplogen» Marvik kjempe om medaljer i 130 kg klassen og vant sin første kamp 2-1 mot finske Elias Kuosmanen, før han i kvartfinalen møtte Tyrkiske Riza Kayaalp som har flere EM medaljer fra tidligere.

Denne kampen tapte Marvik 8-0, men ettersom Kayaalp brøt seg til finalen, fikk Marvik muligheten til å bryte seg tilbake i mesterskapet og kjempe om en plass i bronsefinalen.

Rekvalen ble vunnet lett 9-0 mot Boris Petrusic og plassen i bronsefinalen var et faktum.

I bronsefinalen møtte Marvik en meget rutinert bryter i Mantas Knystautas fra Litauen. En bryter Marvik har møtt flere ganger tidligere, men slitt litt med å vinne mot. Bronsefinalen blir spennende helt til Marvik legger Litaueren på fall med en 6-2 ledelse og vinner bronse i EM.

Dette er første EM-medaljen til Marvik.

Oskar bryter bra i dag og viser at han kan slå de fleste når han har dagen. Han møter gode motstandere og flere av kampene blir jevne, men han har bygget på seg en rutine som gjør at han sitter igjen med seieren.

Oskar «Tåsenplogen» Marvik bryter for Osloklubben Sportsklubben av 1909(SP09) som alltid arrangerer kakefest når klubbmedlemmer vinner internasjonale mesterskapsmedaljer.

Nå blir det kakefest i klubblokalet og alle er invitert.

Klipp fra serien «Hodet i klemme» med bryteren Oskar «Tåsenplogen» Marvik. (Rettigheter: NRK)

Klubbens andre utøver Exauce Mukubu tapte sin første kamp og ble slått ut av mesterskapet. Mukubu som ble U23 verdensmester før jul, deltok i sitt første Europamesterskap for seniorer og kommer sterkere tilbake.

Dette ble et mesterskap hvor Norge til nå har en sølv-og to bronsemedaljer. I tillegg har vi igjen Håvard Jørgensen fra Lambertseter bryteklubb, som i morgen(søndag) skal ut i bronsefinalen i 67 kg-klassen.

Det er lenge siden vi har kjempet om så mange medaljer i et mesterskap, og det er lovende inn mot høstens VM som også er et kvalifiseringsstevne til OL i Paris 2024. Her må deltakerne bli topp 5 for å kvalifisere seg til OL.