TÅSEN: I tiden før jul har elevene ved Tåsen skole stått på, for å samle inn penger til Kirkens Bymisjon og sendt pakker til barn i Ukraina.

I forrige uke ble det arrangert julemesse ved Aktivitetsskolen, med salg av julepynt, gaver og kaker som elevene selv hadde laget. Det var også underholdning i flerbrukssalen på skolen:

– Blant annet sang 1. trinn og 4. trinn fra «Jul i svingen», dansegruppa fra 2. og 3. trinn danset til «Roar» av Katy Perry. Og to flinke musikere fra 4a spilte «Glade jul» - Ulla på tverrfløyte og Aurora på piano. To jenter fra 6. trinn var konferansierer, Hennie og Ylva, oppsummerer Marit Brovig, baseleder 4. trinn ved Aktivitetsskolen - AKS.

Alle pengene som ble samlet inn - 16.000 kroner, gikk rett til Kirkens Bymisjon, forteller Brovig videre.

Bildeserie

Tåsenelevene samlet inn penger til Kirkens Bymisjon.

«Skattekammeret»

– Grunnen til valget av Kirkens Bymisjon er tilbudet mot barn i nærområdet, gjennom «Skattekammeret», som låner ut fritid og sportsutstyr gratis til barn. Vi ser også et økt behov for slike tjenester med tanke på hvordan prisene generelt har økt dette siste året. Barn hjelper barn i eget nærområde har vært tanken bak valget for julemessen og markedet vårt, legger Brovig til.

Julegaver til Ukraina

I tillegg til julemesse og marked, så tok også lærer Christer Berg initiativ til en innsamlingsaksjon før jul, til Ukraina.Sammen med elevrådet og andre elever på skolen samlet de inn julegaver, og sendte disse gratis med posten.

– Givergleden var stor og noen pakker ble levert etter fristen. Disse gis til mottaket for flyktninger på Tåsen, kan Elisabeth Wiik, inspektør ved Tåsen skole, fortelle.